Diós hús VKF XXIII
Mostanában nem nagyon van kedvem főzni. Ezt otthon gasztrofóbiának hívtuk. Nemcsak arró van szó, hogy nem akarok főzni, hanem mintha filmszakadás lenne, nem tudom, hogy mit ennék, nem tudom, hogy mit szoktam főzni, szóval teljes sötétség az egész vonalon. Mégis, ma délben eszembe jutott, hogy ma van a határideje a Grenadine által kiírt VKF-nek, és hirtelen eszembe jutott a diós hús, amit már legalább 20 éve nem csináltam.
Ezért aztán kivettem a mélyhűtőből egy zacskó pulykamellet, meghámoztam a krumplit, karikára vágtam. Egy tűzálló tálba kevés olajat öntöttem, beletettem a krumplit, sóztam, borsoztam, rádobtam 5-6 gerezd fokhagymát, öntöttem rá egy kis vizet, és betettem a sütőbe.
Ezalatt kiolvadt a hús, és kiderült, hogy nem pulykamellszeletek vannak a zacskóban, hanem a legutóbbi töltött káposztából visszamaradt darálthús rizzsel, sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezve. Így aztán kis golyócskákat formáztam a darálthúsból, rátettem a krumplira, rákarikáztam még pár szelet füstölt kolbászt, felöntöttem fehérborral, és lefedve ½ órát a sütőben hagytam. Addigra megitta az összes levét.
10 dkg darált diót összekevertem egy nagyobb paradicsompürével, tettem bele sót, borsot, oregánót, diós olivaolajat, kevés vizet, és a masszát rásimítottam a hús tetejére, és fedő nélkül még ¼ órát sütöttem.
Ezért aztán kivettem a mélyhűtőből egy zacskó pulykamellet, meghámoztam a krumplit, karikára vágtam. Egy tűzálló tálba kevés olajat öntöttem, beletettem a krumplit, sóztam, borsoztam, rádobtam 5-6 gerezd fokhagymát, öntöttem rá egy kis vizet, és betettem a sütőbe.
Ezalatt kiolvadt a hús, és kiderült, hogy nem pulykamellszeletek vannak a zacskóban, hanem a legutóbbi töltött káposztából visszamaradt darálthús rizzsel, sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezve. Így aztán kis golyócskákat formáztam a darálthúsból, rátettem a krumplira, rákarikáztam még pár szelet füstölt kolbászt, felöntöttem fehérborral, és lefedve ½ órát a sütőben hagytam. Addigra megitta az összes levét.
10 dkg darált diót összekevertem egy nagyobb paradicsompürével, tettem bele sót, borsot, oregánót, diós olivaolajat, kevés vizet, és a masszát rásimítottam a hús tetejére, és fedő nélkül még ¼ órát sütöttem.
Hozzávalók:
3/4 kg krumpli
füstölt kolbász
5-6 gerezd fokhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1/4 kg darált pulykamell
egy csésze rizs
só, bors, borsikafű, oregano
olaj, diós olivaolaj (helyettesíthető olivaolajjal)
1 pohár fehér bor
1 pohár fehér bor
paradicsompüré
Korábbi magvas receptjeim:
Marcipános narancsos muffin
Túrós kalács
Mandulás meggyes muffin liszt nélkül
Mandulakrém
Mandulás kétszersült
Sárgarépa tortácska
Lencsefasírt
Gesztenyés pulykamell mindenféle magokkal
Londoni szelet
Aranygaluska muffinformában
Töltött alma madártejjel
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
Korábbi magvas receptjeim:
Marcipános narancsos muffin
Túrós kalács
Mandulás meggyes muffin liszt nélkül
Mandulakrém
Mandulás kétszersült
Sárgarépa tortácska
Lencsefasírt
Gesztenyés pulykamell mindenféle magokkal
Londoni szelet
Aranygaluska muffinformában
Töltött alma madártejjel
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki!!!Kár lett volna, ha elfelejted!
Hasonlót anyukám készített, na , az is volt vagy 25 éve:))
De nagyon finom, elő is kerítem ő hogy csinálta...
Ezt én is kipróbálom . Kérlek írj mélt , mert ,ha olvastad a blogomat, akkor úgyis tudod miért.
Lonci, Trinity, köszönöm szépen :-)
Megjegyzés küldése