Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. március 2., hétfő

Uzsonna
Fűszeres Eszter feltette a kérdést, hogy ti mit csomagoltok uzsonnára. Én ma tonhalsalátát, zsemlét és almát csomagoltam az unokámnak holnapra.

Egy kis tonhalkonzervet a leve nélkül összekevertem kukoricával, apróra vágott kígyóuborkával és újhagymával, csepegtettem rá egy kis citromlevet, és egy szilikonos muffinformába tettem.
A másik formában hámozott alma van, citromlében megáztatva, hogy ne barnuljon meg, és zsemleszeletek a héja nélkül.5 megjegyzés:

Dulmina 2009. március 2. 23:18  

Nagyon ötletes a sütőforma mint csomagolás!

Palócprovence 2009. március 3. 12:02  

Játékba hívlak:
palocprovence.blogspot.com/2009/03/ismet-egy-jatek.html
:))

Garffyka 2009. március 3. 17:23  

Eszembe nem jutott volna szilikonos muffinformát így használni, nagyon ötletes! És a tonhalsaláta is igen jól néz ki.
Kata, neked küldöm: http://garffyka.blogspot.com/2009/03/clever-blogger.html

Eva 2009. március 3. 18:50  

Tudom, hogy már kaptad, de én is megajándékozlak vele, kukkants be hozzám:)

cukroskata 2009. március 4. 15:18  

Köszi mindenkinek, mindent :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP