Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. március 4., szerda

Elismerés


Trinity és Garffyka küldte nekem ezt az elismerést, nagyon köszönöm, igazán jól esett.

"Add annak a három bloggernek, akiktől a legjobb írásokat
olvastad, akiknek az oldalán a legérdekesebb fejtegetésekbe botlottál,
akiktől a legtöbbet tanultad, vagy akikre a leginkább felhívnád saját
olvasóid figyelmét.
Privát üzenetben, (e-mailban,
kommentben, stb. ) küldd el nekik a „szabályokat" és ha tudod, akkor a két képet, azaz a díjat.
Szentelj egy bejegyzést annak, akinek a
„díjat" adod.
A bejegyzésben említsd meg kitől kaptad, és kiknek adod,

illetve azt, hogy miért pont Őket választottad. Ez nagyon fontos!
Írd
meg miért ajánlod őket másoknak is! A bejegyzésben ne feledd el
behelyezni a díjazottak blogjára mutató linket.
A postba illeszd be a nagyobbik képet, a kisebbiket pedig (belátásod szerint) tedd ki saját blogodba."

Nehéz kiválasztani három bloggert, akiknek továbbadjam, mert minden bloggertől, akiket olvasok, tanultam valamit. Próbálok olyanokat választani, akik még nem kapták meg.

1.) Gabojsza, akinek remek receptjeiből már többet kipróbáltam, és a hihetetlenül finom vaddisznókolbászt nem tudom feledni.

2.) Dulmina, aki az elsők között vette észre, hogy próbálkozom a blogírással, és kedves megjegyzései nagyon jól estek.

3.) BeckZsú, akivel nagyon hasonló az ízlésünk, és posztjaiból ítélve az emlékeink is.


3 megjegyzés:

gabojsza 2009. március 4. 15:24  

Kata, köszönöm, igazán jól esik!
(betegen meg főleg:-))))

BeckZsu 2009. március 4. 15:40  

Igazán nagyon köszönöm, kedves meglepetés! Bizony, gyűjtögettünk is már emlékeket... emlékszel? ;)

Dulmina 2009. március 4. 15:41  

Köszönöm szépen! Szívesen járok én is ide hozzád olvasgatni, receptekért is, ötletekért is. Végre egy hely, ahol nem cukroznak mindent agyon ;) Családilag is sokszor megemlegetünk a London szeletről, ami anyukám specialitása lett a nálad olvasottak alapján.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP