Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. február 27., péntek

Baráti díj avagy ápold a gasztrobarátságokat!


"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok és barátságosak legyenek. Reményeink szerint ezen díj átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger. Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."

A gyakorlat bebizonyította, hogy az internet nem elidegeníti egymástól az embereket, hanem hanem segítségével olyan baráti kapcsolatok jöhetnek létre, amikre a földrajzi távolság miatt soha nem került volna sor.

Gabojszától és Renátától kaptam, és most továbbadom a sok-sok kedves gasztroblogger közül az alábbi 8-nak:

Citromfű
Dulmina
Garffyka
Katanyaka
Mamma
Max
Saját levében
Trinity

9 megjegyzés:

Garffyka 2009. február 27. 15:13  

Kata, nagyon szépen köszönöm :-)

max 2009. február 27. 15:59  

Köszönöm a megtiszteltetést!

citromfű 2009. február 27. 17:43  

Kata, nagyon szépen köszönöm!

trinity 2009. február 27. 18:19  

Kata,
nagyon kedves Tőled...Meg vagyok hatva, rám ilyen hatással van...Köszönöm szépen!

"saját levében" 2009. február 27. 19:11  

Igen, megtisztelő, ez a jó kifejezés.

KataKonyha 2009. február 27. 21:44  

Hihi! Én is küldtem neked egyet: http://katakonyha.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html

trinity 2009. február 27. 23:02  

Kata, ma már csak ilyen nap van:)))

Légyszi, nézz be hozzám is feltétlenül, nálam is van Neked valami!!!!

http://zamatesillat.blogspot.com/2009/02/elismeres.html

KatAnyaka 2009. március 3. 20:34  

Jajaj, elnézést, itt elfelejtettem megköszönni! Nagyon jól esett!!!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP