Vigyázz Kész Főzz XX. Bő lére eresztve
Nagyon megörültem a témának, mert szeretem a leveseket, és gyakran főzök is. Nekem egy ebéd inkább álljon csak levesből. Mint leves nélkül bármiből.
Vadászleves
Sok évvel ezelőtt egy újságban találtam ezt a receptet, és azóta az egyik kedvenc levesem. Fogalmam sincs róla miért vadászleves, se vadhús, se vadász, se sörét nincs benne :-) de nagyon jóízű, tartalmas leves.
Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kanál liszt
kevés olaj
só, bors
A krumplit, a répát és a hagymát megpucoltam, a krumplit kockákra, a répát karikára, a hagymát apróra vágtam. A gombát szeleteltem.
A vöröshagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a sárgarépát, és azzal tovább pároltam, majd rászórtam egy kanál lisztet és egy kicsit sütögettem vele. Felöntöttem vízzel, és beletettem egy alaplé kockát. Az alaplékockát úgy csinálom, hogy amikor húslevest főzök, a maradékot jól beforralom, minimuffinformákba öntöm és lefagyasztom.
Beletettem a krumplit és a zöldborsót, és kis lángon főztem. Amikor félig puha volt, ment bele a gomba is, és addig főztem, amíg minden puha lett. Akkor egy tojásból galuskát szaggattam bele, majd az apróra vágott petrezselymet. Még pár percig főztem. A tányéron egy kanál tejföl került a tetejére, de ez el is maradhat.
Vadászleves
Sok évvel ezelőtt egy újságban találtam ezt a receptet, és azóta az egyik kedvenc levesem. Fogalmam sincs róla miért vadászleves, se vadhús, se vadász, se sörét nincs benne :-) de nagyon jóízű, tartalmas leves.
Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 kanál liszt
kevés olaj
só, bors
A krumplit, a répát és a hagymát megpucoltam, a krumplit kockákra, a répát karikára, a hagymát apróra vágtam. A gombát szeleteltem.
A vöröshagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a sárgarépát, és azzal tovább pároltam, majd rászórtam egy kanál lisztet és egy kicsit sütögettem vele. Felöntöttem vízzel, és beletettem egy alaplé kockát. Az alaplékockát úgy csinálom, hogy amikor húslevest főzök, a maradékot jól beforralom, minimuffinformákba öntöm és lefagyasztom.
Beletettem a krumplit és a zöldborsót, és kis lángon főztem. Amikor félig puha volt, ment bele a gomba is, és addig főztem, amíg minden puha lett. Akkor egy tojásból galuskát szaggattam bele, majd az apróra vágott petrezselymet. Még pár percig főztem. A tányéron egy kanál tejföl került a tetejére, de ez el is maradhat.
Régebben főzött leveseim:
Bableves
Cukorborsóleves
Eperleves
Eperleves jéggel
Kacsahúsleves
Káposztaleves
Krumplileves rákfarokkal
Kukoricaleves
Lencseleves
Meggyleves
Pulykagombócleves
Zöldborsókrémleves pirított fenyőmaggal
Korábbi levesbetéteim:
Galuska
Maceszgombóc
Pulykagombóc
8 megjegyzés:
Szia,
Indult egy játék, ha érdekel, nézz be ide:
http://spenotreceptek.blog.hu/2008/11/05/jatek_folytatasa_2
Köszi, a hét végén megírom :-)
Én is játszani hívlak!
http://zsannamanna.blogspot.com/2008/11/gyerekkori-emlkek.html
Köszi Citromfű, igyekszem megírni :-)
Szia Cukroskata, less be hozzám is, bár már látom, nem én vagyok az első, aki felkér erre a 7es keringőre :)
Köszi Andici, nemsokára megírom :-)
Hogy én se lógjak ki az előttem szólók sorából, ezennel körkérdést gurítok feléd:
Kérlek írd meg, Neked melyik az az 5 (vagy kevesebb, vagy több) kedvenc szakácskönyved, amelyet jószívvel ajánlanál bárkinek, illetve azt, melyik könyvekben csalódtál, melyiket nem ajánlod megvételre. Előzmények itt: http://href.hu/x/7e1o
(ha most a pokolba kívánsz, jogosan teszed, megérdemlem, ez a sokadik körkérdésre felkérésed! Hiába, népszerű vagy!:-)))Köszönöm!
Köszönöm Gabojsza, feltétlenül megírom :-)
Megjegyzés küldése