Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 25., péntek

Krumplileves rákkal VKF XII.

Tovább a megkezdett úton :-)

Pár éve Brüsszelben egy átgyalogolt nap után beestem egy kisvendéglőbe. Nagyon fáradt és átázott voltam, valami meleg levesre vágytam. Egyféle leves volt, krumplileves, csak miután kihozták derült ki, hogy koktélrákok is vannak benne. Nagyon ízlett, el is határoztam, hogy itthon is fogok csinálni valami hasonlót, de aztán valahogy elfelejtődött.
Csak most, a VKF XII. kapcsán jutott eszembe, és meg is csináltam.
Nagy sikere volt az unokámnál, és nekem is ízlett. Fel van véve a repertoárba.
Köszönöm Gabojsza, nélküled már sose jutott volna eszembe :-)

Hozzávalók:

1 doboz koktélrák, lehet mélyhűtött is, én csak most vettem észre, hogy ilyen is van :-)
krumpli,
tejföl,
só, bors
1 kanál liszt

A krumplit meghámoztam, kis kockákra vágtam, sót, borsot adtam hozzá, és feltettem vízben főni. Amikor majnem puha volt, hozzáadtam a rákocskákat a lével együtt, és készre főztem. A tejfölt elkevertem a liszttel, állandó keverés mellett beleöntöttem a levesbe, és pár percig főztem.
0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP