Fasírt zöldbabbal és tojással
Ceruzababot vettem a piacon. Mindig szerettem, de még sose főztem. Egy részét megcsináltam tejföllel, ahogy BeckZsu, a maradékot pedig felhasználtam a fasírthoz. Nagyon finom volt. A ceruzabab egyáltalán nem szálkás, csak a két végét kell levágni, és máris konyhakész.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykacomb
1 tojás
1 zsemle
kevés tej a zsemle áztatásához
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 keménytojás
20 dkg ceruzabab
10 szelet bacon
A zsemlét tejbe áztattam, jól kinyomkodtam, a darálthússal, tojással, sóval, borssal, és a nagyon apróra vágott fokhagymával összegyúrtam. A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főztem.
Alufóliára kiraktam egymás mellé a baconszeleteket, ráterítettem a darálthúskeveréket, ráfektettem a zöldbabot, majd a keménytojásokat, és a fólia segítségével a húst ráborítottam a tojásokra, és jól összenyomkodtam.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, és 180 fokon pirosra sütöttem.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykacomb
1 tojás
1 zsemle
kevés tej a zsemle áztatásához
só, bors
2 gerezd fokhagyma
3 keménytojás
20 dkg ceruzabab
10 szelet bacon
A zsemlét tejbe áztattam, jól kinyomkodtam, a darálthússal, tojással, sóval, borssal, és a nagyon apróra vágott fokhagymával összegyúrtam. A zöldbabot sós vízben nem túl puhára főztem.
Alufóliára kiraktam egymás mellé a baconszeleteket, ráterítettem a darálthúskeveréket, ráfektettem a zöldbabot, majd a keménytojásokat, és a fólia segítségével a húst ráborítottam a tojásokra, és jól összenyomkodtam.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, és 180 fokon pirosra sütöttem.
3 megjegyzés:
Hmmm...kedvemre való látvány így kora reggel!:-)))
Szia! Ha van kedved és időd játszani, nézz be hozzám! Köszönöm!
Gabojsza, számítottam rá, hogy írni fogsz, tudom, hogy szereted az ilyeneket:-)
BeckZsu, köszönöm a kérdést, igyekszem :-)
Megjegyzés küldése