Cukorborsóleves
Ahogy a nagymamám csinálta.
Hozzávalók:
A leveshez:
1/2 kg cukorborsó
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
csirke alaplé vagy kocka
só, bors
olaj
petrezselyem
A galuskához:
1 tojás
liszt, só, bors
A cukorborsót és a zöldségeket megpucoltam, a hagymát apróra vágtam és üvegesre pároltam. Rátettem a borsót, a zöldségeket és egy pár darab borsóhéjat. Finom ízt ad neki, és ha elég zsenge a borsó meg is lehet enni. Gyerekkoromban mindig kipiszkáltam a levesből, de ma már szeretem :-)
A borsót és a zöldségeket kis ideig pároltam a hagymával együtt, aztán felöntöttem a húslevessel és vízzel, és puhára főztem.
A galuskához a tojást a liszttel, sóval, borssal elég lágy tésztává kevertem, és amikor a borsó majdnem puha volt, a levesbe szaggattam. Beleszórtam az apróra vágott petrezselymet és készre főztem.
Remek tavaszi, kora nyári leveske lett belőle.
A borsót és a zöldségeket kis ideig pároltam a hagymával együtt, aztán felöntöttem a húslevessel és vízzel, és puhára főztem.
A galuskához a tojást a liszttel, sóval, borssal elég lágy tésztává kevertem, és amikor a borsó majdnem puha volt, a levesbe szaggattam. Beleszórtam az apróra vágott petrezselymet és készre főztem.
Remek tavaszi, kora nyári leveske lett belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése