Húsos hasé
Egy beteg barátom marhahúslevest kívánt, meg is főztem, elvittem a kórházba. A leveshúsból azonban sok maradt, és senki nem akarta megenni, ezért darabokra vágtam, és beletettem a robotgépbe, adtam hozzá sót, borsot, mustárt és annyi tejfölt, hogy kenhető massza legyen. A robotgépben pépesre kevertem.
Tante Fanni kelt leveles tésztát kihajtogattam, és egy pohárral kis kerek lapokat szúrtam ki belőle. A pohár száját nem árt közben lisztbe mártogatni, hogy ne ragadjon a tésztához. Minden második lapra tettem egy kiskanál húsmasszát, befedtem a másik lappal, és egy villával lenyomogattam a szélét. Egy felvert tojással megkentem, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Vendégváró falatkának, de akár egy teával vacsorának is megteszi.
Tante Fanni kelt leveles tésztát kihajtogattam, és egy pohárral kis kerek lapokat szúrtam ki belőle. A pohár száját nem árt közben lisztbe mártogatni, hogy ne ragadjon a tésztához. Minden második lapra tettem egy kiskanál húsmasszát, befedtem a másik lappal, és egy villával lenyomogattam a szélét. Egy felvert tojással megkentem, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Vendégváró falatkának, de akár egy teával vacsorának is megteszi.
Hozzávalók:
Bármilyen maradék főtt vagy sülthús
tejföl, só, bors, mustár
Kelt leveles tészta
1 tojás
1 megjegyzés:
Ez nagyon ötletes. Bár nálunk a leveshusi nem marad meg, viszont a húsvéti sonka... :)
Megjegyzés küldése