VKF XXVI
Vesta nyári előételeket és egy pohár italt vár a VKF XXVI-ra. Én egy pohár italt készítettem.
Ebben a nagy melegben jólesik a tikkadt vendégnek egy finom hideg ital. Ezért én ilyenkor jegeskávéval, vagy szódás fagyival várom a vendégeket.
A málnafagyi illetve inkább sorbet a mélyhűtőben várakozik. Amikor megjön a vendég, egy gombóc fagyit teszek a lehűtött pohárba, rászórok pár szem málnát, majd jöhet a jéghideg szénsavas ásványvíz.
Hozzávalók a málnafagyihoz:
40 dkg málna
1 lime leve
kb 1 dl víz
sztevia édesítésre a málna édessége szerint
A málnát összeturmixoltam a vízzel és a szteviával és a citromlével együtt, és egy szűrőn átnyomkodtam. Akkor megkóstoltam, és adtam hozzá még egy kis szteviát. Lehűtöttem, a fagyigépbe öntöttem, és hagytam, hogy dolgozzon helyettem. Utána a jól bevált módszerrel minimuffin forma mélyedéseibe tettem a fagyit és úgy ment a mélyhűtőbe. Amikor megfagyott jól záródó dobozba tettem, így egy gombócot is ki lehet venni, nem kell az egészet felengedtetni.
7 megjegyzés:
Köszi Kata! Erről kár lett volna lemaradnunk,jöhetne nekem most is egy pohárral!
Küldök fénypostával. Nyisd ki az ablakot :-)
Jó ez a trükk a kis formákkal...Azt hiszem, el is lopom:))
Nagyon gusztusos a málnaszemekkel az italod!!!
Köszönöm Trinity :-)
Nagyon jó ötlet!!!
Köszönöm Gabriella :-) Sajnos nem eredeti ötlet, a szódásfagyiról részletesen írtam itt
Oh, das sieht erfrischend aus!
Herrlich, an einem heissen Tag wie heute!!
Liebe Gruesse
Megjegyzés küldése