Charlotte
A munkahelyemen a nyári szabadságok előtt búcsúbuli van. A lányok isteni babgulyást főztek, volt palacsinta, pogácsák, sütik. Az én feladatom mindig a torta.
A szokásos charlotte készült, ez a legjobban szállítható torta.
Hozzávalók:
A fehér piskótához:
5 tojás
4 csapott evőkanál édesítő (szorbit)
5 evőkanál liszt
A csokis piskótához:
5 tojás
4 csapott evőkanál édesítő (szorbit)
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaó
pár kanál rum
A málnás krémhez:
30 dkg málna
4 dl tejszín
édesítő (sztevia)
1 zacskó Horváth Rozi zselatin
1 dl víz
A csokis krémhez:
3 dl tejszín
1 tábla diabetikus keserűcsokoládé
1 evőkanál kakaó
1 dl kávé
1/2 zacskó Horváth Rozi zselatin
A fehér krémhez:
5 dl tejszín
édesítő (sztevia)
1 dl víz
1 zacskó Horvát Rozi zselatin
3 nektarin
A piskótánál újítottam, nem vertem fel külön a fehérjét, hanem az egész tojásokat az édesítővel a robotgép keverőtáljába tettem, és hagytam, hogy kevergesse, amíg habos lett és majdnem a duplájára nőtt.
Akkor kettéosztottam, az egyikbe beleszitáltam a lisztet, és óvatos mozdulatokkal elegyengettem benne.
A másikkal is így jártam el, de abba kakaót is szitáltam.
Két nagy, lapos tepsit kibéleltem sütőpapírral, ráöntöttem a piskótatésztákat, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöttem, 8 perc alatt. hagytam a sütőben kihűlni.
Amikor már langyos volt, kivettem, lehúztam a sütőpapírt, és a piskótából háromszögeket vágtam. Egy gömbölyű tálat kibéleltem felváltva csokis és sima piskóta háromszögekkel úgy, hogy a háromszögek csúcsa került alulra. A tésztát meglocsoltam rummal.
Először a málnás krémet készítettem el, hogy legyen ideje megdermedni. A vízben elkevertem a zselatint, és felmelegítettem, amíg átlátszó lett, de nem forrt. A málnát robotgépben pépesítettem, nem szűrtem át, de akit zavarnak a magok, átszűrheti. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a szteviát, majd a pépesített málnát, és a langyosra hűlt zselatint. Ekkor kell megkóstolni, és esetleg még édesíteni. Egy kisebb tálba öntöttem, és a hűtőbe tettem.
A csokis krémhez a zselatint a kávéval felmelegítettem. A tejszín 1/4-ét felforraltam, levettem a tűzről, belekevertem az átszitált kakaót, és a darabokra tört csokoládét, és addig kevertem, amíg a csokoládé felolvadt. A tejszín többi részét habbá vertem, majd belekevertem a csokis tejszínt és a kávés zselatint. Az egészet beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba, és hagytam félig megdermedni.
Kivettem a hűtőből a málnás krémet, ami addigra teljesen megdermedt, kiborítottam a tálból, és a csokis krém közepére tettem, egy kicsit bele is nyomtam úgy, hogy ne érjen le az aljáig.
A fehér krémhez vízben elkevertem a zselatint, és felmelegítettem, amíg átlátszó lett, de nem forrt. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a szteviát, a feloldott, és már langyos zselatint, és a kis kockákra vágott nektarint. Újra csak kóstolással döntöttem el, kell-e még bele sztevia, nem kellett.
Ezt a krémet is beleöntöttem a tálba. A maradék piskóta darabokkal befedtem a tetejét, és éjszakára a hűtőbe tettem.
A tállal együtt vittem a munkahelyemre, ott a széleit meglazítottam egy késsek, és egy tálra borítottam.
Tejszínhabbal díszítettem.
Mire térültem, fordultam, már el is fogyott. Azt mondták, hogy finom volt :-)
7 megjegyzés:
Azt elhiszem, hogy ízlett, nekem is ízlett volna!
Nagyon szép lett! :))))
Köszönöm szépen Yasmine :-)
Ez nagyon jónak látszik. Zsú
Ez igen! Nálunk már egy hónapja megvolt a hasonló buli, de én csak islert sütöttem !
Ezt nevezem! Gyönyörű lett megint-Nem csodálom, hogy percek alatt elfogyott!!!
Vesta, nem meggyes pitét vittél? Én figyelek :-)
Köszönöm Trinity, azért voltak rá elég sokan :-)
A meggyes pite később volt, és nem jutott ám mindenkinek,csak néhány kiválasztottnak :)
Megjegyzés küldése