Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. július 7., kedd

Lovely blog

Díjat kaptam Evától. Köszönöm szépen, megtisztelsz vele.
Játékszabályok:
Tedd ki a díjat a blogodba!
Linkeld be azt, akitől kaptad!
Jelölj legalább 7 blogot!
Hagyj üzenetet a díjazottaknál!

Már nehéz 7 olyan blogszerzőt találni, aki még nem kapta meg, ezért én küldöm mindenkinek, aki naponta örömet szerez nekem a blogjával, és még külön

Saját levében blog szerzőjének, aki most nagyon szomorú a grillezett, töltött kudarc miatt :-)
és
BeckZsu- nak, akinek az ízlése nagyon hasonlít az enyémre.

5 megjegyzés:

"saját levében" 2009. július 7. 15:13  

Ah, köszönöm, köszönöm, még eccer köszönöm! Jókor jött, most fordultam vissza a hídról...:((

Cukroskata 2009. július 7. 15:53  

Örülök, hogy visszafordultál, hídon átmenni nagyon veszélyes, de megfordulni is, ha kocsival mentél :-)

BeckZsu 2009. július 7. 17:21  

Köszönöm szépen!
Az indoklás is nagyon tetszik :)

Loca 2009. július 7. 18:50  

Szia! Nem ehhez kapcsolódik, de talán nem gond ha ide írom. Már kommenteltem neked régebben is, és msot a segítségedre lenne szükségem. Meg szeretném lepni a barátomat mézes mustáros csirkemellel, rengeteg receptet találtam a neten, de foglamam sincs, hogy melyik lenne tényleg finom (egy két receptben elég vad dolgokat, és mennyíségeket írtak:S). Neked nincs valami bevált ilyenfajta recepted? Ami biztos finom, és nem egy nagyon bonyolult elkészíteni?

Cukroskata 2009. július 8. 10:49  

Kedves Loca! Sajnos nem tudok segíteni, mert nem használhatok mézet, de kérdezd meg
Grenadine -t, ő szokott ilyet főzni.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP