Paprikáskrumpli kicsit másképp
Szeretem a paprikáskrumplit. Szeretem hagyományosan, szeretem a lecsószezonban sok paradicsommal és paprikával akár kolbász nélkül is, vagy zöldborsóval, vagy tarhonyával. de galuskával is.
Ahogy azonban Chef Vikinél láttam, úgy még nem próbáltam Tegnapig.
Tegnap megsütöttem, igaz, hogy nem római tálban, hanem öntöttvas lábosban, de isteni lett.
Pont úgy csináltam ahogy ő, csak egy kicsit több lével mert úgy szeretem.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
1 pár virsli
25 dkg csípős füstölt kolbász
1 nagy pohár tejföl
libazsír
pirospaprika, füstölt pirospaprika,
só
A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, kevés kacsazsíron a kolbász felével együtt megsütöttem. A tűzről lehúzva belekevertem a pirospaprikákat, 1 pohár vízzel felöntöttem, megsóztam, és néhány percig forraltam, majd belekevertem a tejföl 3/4 részét.
A
krumplit meghámoztam, kockákra vágtam, megsóztam, beletettem az öntöttvas lábosba. Hozzákevertem karikára vágott virslit és a maradék kolbászt, ráöntöttem a paprikás, tejfölös hagymás lét, fedő alatt 3/4 órát sütöttem 180 fokon. Akkor rásimítottam a maradék tejfölt, és még 1/4 órát sütöttem.
Nagyon, nagyon finom lett.
4 megjegyzés:
:-)))
Ugyanazok az alapanyagok, mégis egészen más, igaz? Nagyon örülök, hogy ízlett :-))
Igen, ez a szép a főzésben. Többek között:-)
Szia Kata! Láttam, hogy jártál a blogomon, s így találtam én is Rád. Nagyon megörültem a blogodnak, s fel is iratkoztam rá gyorsan, mert nekem is diétáznom kell IR miatt.....szóval fogom nézegetni az ötleteidet.
Üdv, Zsófi
Kedves Zsófi, örülök, hogy itt jártál, és remélem találsz hasznos dolgokat. Üdv: Kata
Megjegyzés küldése