Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. február 29., szerda

Paprikáskrumpli kicsit másképp

Szeretem a paprikáskrumplit. Szeretem hagyományosan, szeretem a lecsószezonban sok paradicsommal és paprikával akár kolbász nélkül is, vagy zöldborsóval,  vagy  tarhonyával. de galuskával is.
Ahogy azonban Chef Vikinél láttam, úgy még nem próbáltam Tegnapig.
Tegnap megsütöttem, igaz, hogy nem római tálban, hanem öntöttvas lábosban, de isteni lett.
Pont úgy csináltam ahogy ő, csak egy kicsit több lével mert úgy szeretem.



Hozzávalók:

1 kg krumpli
2 nagy fej vöröshagyma
1 pár virsli
25 dkg csípős füstölt kolbász
1 nagy pohár tejföl
libazsír
pirospaprika, füstölt pirospaprika,


A vöröshagymát megtisztítottam, apróra vágtam, kevés kacsazsíron a kolbász felével együtt megsütöttem.  A tűzről lehúzva belekevertem a pirospaprikákat, 1 pohár vízzel felöntöttem, megsóztam, és néhány percig forraltam, majd belekevertem a tejföl 3/4 részét. 
A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam,  megsóztam, beletettem az öntöttvas lábosba.  Hozzákevertem karikára vágott virslit és a maradék   kolbászt, ráöntöttem a paprikás, tejfölös hagymás lét, fedő alatt  3/4 órát sütöttem 180 fokon. Akkor rásimítottam a maradék tejfölt, és még 1/4 órát sütöttem. 
Nagyon, nagyon finom lett.

4 megjegyzés:

Chef Viki 2012. február 29. 15:08  

:-)))

Ugyanazok az alapanyagok, mégis egészen más, igaz? Nagyon örülök, hogy ízlett :-))

Cukroskata 2012. február 29. 15:09  

Igen, ez a szép a főzésben. Többek között:-)

Zsofi Molnar 2012. március 1. 8:37  

Szia Kata! Láttam, hogy jártál a blogomon, s így találtam én is Rád. Nagyon megörültem a blogodnak, s fel is iratkoztam rá gyorsan, mert nekem is diétáznom kell IR miatt.....szóval fogom nézegetni az ötleteidet.
Üdv, Zsófi

Cukroskata 2012. március 1. 12:50  

Kedves Zsófi, örülök, hogy itt jártál, és remélem találsz hasznos dolgokat. Üdv: Kata

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP