Banános karamellás süti
Rachel Allen készítette ezt a sütit a műsorában, és úgy éreztem, hogy azonnal ki kell próbálnom. nem lett egészen olyan, mint az övé, mert ő golden syrupot is használt az öntethez, amit én nem, és gondolom ezért nem lett annyira tocsogós az alja, de azért finom volt, és nagyjából olyan, amilyennek elképzeltem.
Hozzávalók:
Liszt 125 gr
Nyírfacukorukor 115 gr
Sütöpor 3 ek
Tojás 1 db
Banán 1 db
vaníliakivonat 1 kávéskanál
Vaj 85 gr
Tej 2,5 dl
Az öntethez:
Kókuszcukor 100 gr
Víz 175 ml
A tálaláshoz tejszínhab
A lisztet, a nyírfacukrot és a sütőport egy tálban összekevertem. A tojást kicsit felvertem, beletettem a a banánt, és jól szétnyomkodtam. Hozzáadtam a vajat, amit előzőleg felolvasztottam, a tejet és a vaníliakivonatot, majd az egészet a lisztes keverékhez öntöttem, és jól elkevertem. Egészen folyós lett.
Beleöntöttem egy tűzálló tálba.
A kókuszcukrot a vízzel együtt felforraltam, és a tészta tetejére öntöttem még forrón. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem. Akkor van kész, ha a teteje sötétbarna, és kissé megkeményedett. Így egy tésztaréteg lett a tetején, alul, meg ragacsos folyós az egész és nagyon finom. Tejszínhabbal tálaltam.
Hozzávalók:
Liszt 125 gr
Nyírfacukorukor 115 gr
Sütöpor 3 ek
Tojás 1 db
Banán 1 db
vaníliakivonat 1 kávéskanál
Vaj 85 gr
Tej 2,5 dl
Az öntethez:
Kókuszcukor 100 gr
Víz 175 ml
A tálaláshoz tejszínhab
A lisztet, a nyírfacukrot és a sütőport egy tálban összekevertem. A tojást kicsit felvertem, beletettem a a banánt, és jól szétnyomkodtam. Hozzáadtam a vajat, amit előzőleg felolvasztottam, a tejet és a vaníliakivonatot, majd az egészet a lisztes keverékhez öntöttem, és jól elkevertem. Egészen folyós lett.
Beleöntöttem egy tűzálló tálba.
A kókuszcukrot a vízzel együtt felforraltam, és a tészta tetejére öntöttem még forrón. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem. Akkor van kész, ha a teteje sötétbarna, és kissé megkeményedett. Így egy tésztaréteg lett a tetején, alul, meg ragacsos folyós az egész és nagyon finom. Tejszínhabbal tálaltam.
2 megjegyzés:
Csodás lehet az íze! Imádom a banánt és mindíg megcsodálom másoknál mikor süteménybe vagy más édességbe teszik.Elvagyok maradva mert még én így nem csináltam!
Köszi Éva, egyébként a banán ízét egyáltalán nem lehet érezni benne, de nekem nagyon ízlett :-)
Megjegyzés küldése