Marhasült
Szerintem nincs semmi, ami egy jó marhasülthöz fogható lenne. Nem is beszélve arról, hogy többféleképpen felhasználható. Melegen krumplival, zöldségekkel, a levével megöntözve remek ebéd vagy vacsora. Hidegen isteni szendvics készíthető belőle. Én most csak megkentem egy update császárzsemlét a levével, és paradicsomot tettem hozzá, de jöhet saláta, paprika, savanyú káposzta, vagy amit akartok. És ha még mindig van maradék, jobb húspástétom alapot nem is tudok elképzelni.
Hozzávalók:
Kb 1 kg hátszín
egy vöröshagyma
2-3 fokhagymagerezd
paradicsompüré
diabetikus áfonylekvár
mustár
gyömbér
só, bors
kb 1/2 dl vörösbor
kevés olaj vagy zsír (nálam most kacsazsír)
A hús minden oldalát pár perc alatt pirosra sütöttem egy öntöttvas lábosban. Ezután kivettem, a lábosba beleöntöttem a vörösbort, és felforraltam, amig a finom leült pörcök a lábos aljáról feljöttek.
A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeltem, összekevertem a paradicsompürével, mustárral, egy evőkanál áfonyalekvárral, egy késhegynyi gyömbérporral, sóval, borssal, és adtam hozzá egy kanállal a vörösboros húsléből. A húst megsóztam, visszatettem a lábosba, hozzáöntöttem egy pohár vizet, rákentem a fenti kencét, és lefedve, 180 fokon 2 órát sütöttem. Mire megpuhult a hús a leve nagyon besűrűsödött, ezért miután kivettem a húst még egy kis vörösborral felforraltam.
A szendvics:
2 megjegyzés:
Mitagadás, szívesen megkóstolnám nagyon guszta! Marhahúst nem sűrűn vásárolok ez az igazság!
Pedig nagyon finom a marhahús :-)
Megjegyzés küldése