Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. február 25., szombat

Marhasült

Szerintem nincs semmi, ami egy jó marhasülthöz fogható lenne. Nem is beszélve arról, hogy többféleképpen felhasználható. Melegen krumplival, zöldségekkel, a levével megöntözve remek ebéd vagy vacsora. Hidegen isteni szendvics készíthető belőle. Én most csak megkentem egy update császárzsemlét a levével, és paradicsomot tettem hozzá, de jöhet saláta, paprika, savanyú káposzta, vagy amit akartok. És ha még mindig van maradék, jobb húspástétom alapot nem is tudok elképzelni.



Hozzávalók:

Kb 1 kg hátszín
egy vöröshagyma
2-3 fokhagymagerezd
paradicsompüré
diabetikus áfonylekvár
mustár
gyömbér
só, bors
kb 1/2 dl vörösbor
kevés olaj vagy zsír (nálam most kacsazsír)


 A hús minden oldalát pár perc alatt pirosra sütöttem egy öntöttvas lábosban. Ezután kivettem, a lábosba beleöntöttem a vörösbort, és felforraltam, amig a finom leült pörcök a lábos aljáról feljöttek.
A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeltem, összekevertem a paradicsompürével, mustárral, egy evőkanál áfonyalekvárral, egy késhegynyi gyömbérporral, sóval, borssal, és adtam hozzá egy kanállal a vörösboros húsléből. A húst megsóztam, visszatettem a lábosba, hozzáöntöttem egy pohár vizet, rákentem a fenti kencét, és lefedve, 180 fokon 2 órát sütöttem. Mire megpuhult a hús a leve nagyon besűrűsödött, ezért miután kivettem a húst még egy kis vörösborral felforraltam.

A szendvics:





2 megjegyzés:

Éva 2012. február 25. 19:40  

Mitagadás, szívesen megkóstolnám nagyon guszta! Marhahúst nem sűrűn vásárolok ez az igazság!

Cukroskata 2012. február 25. 19:42  

Pedig nagyon finom a marhahús :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP