Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2012. február 15., szerda

Gomba pulykagombócokkal

Ilyen szép kis gombát vettem a zöldségesnél.


Hazavittem, és körülnéztem a kamrában és a hűtőben, hogy mi is legyen belőle. Találtam a mélyhűtőben pulykamellgombócokat, egy régebben főzött leveshez szándékosan készítettem több gombócot, hogy majd legyen ha kell.
A pulykagombóc receptje itt található.
Egy serpenyőben megolvasztottam egy kevés kókuszolajat, és pirosra sütöttem benne a kis gombócokat. Azután kitettem őket egy tálra, a maradék olajban apróra vágott hagymát pároltam, rátettem a gombát, sóztam, borsoztam, és addig főztem, amíg a saját levét elfőtte. Akkor hozzáadtam a pulykagombócokat, felöntöttem vízzel és tettem bele egy alaplékockát. Az alaplékockát úgy csinálom, hogy amikor húslevest főzök, a maradékot jól beforralom, minimuffinformákba öntöm és lefagyasztom. Tovább főztem, amíg minden puha lett. Akkor hozzáadtam 2 dl tejszínt, egy csokor petrezselymet, és összeforraltam az egészet

.

3 megjegyzés:

Éva 2012. február 15. 17:14  

Nagyon szép volt a gombád amit vettél! Finom lehetett a levesed ! Ez a lefagyasztásos módszer nagyon tetszik!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP