Gomba pulykagombócokkal
Ilyen szép kis gombát vettem a zöldségesnél.
A pulykagombóc receptje itt található.
Egy serpenyőben megolvasztottam egy kevés kókuszolajat, és pirosra sütöttem benne a kis gombócokat. Azután kitettem őket egy tálra, a maradék olajban apróra vágott hagymát pároltam, rátettem a gombát, sóztam, borsoztam, és addig főztem, amíg a saját levét elfőtte. Akkor hozzáadtam a pulykagombócokat, felöntöttem vízzel és tettem bele egy alaplékockát. Az alaplékockát úgy csinálom, hogy amikor húslevest főzök, a maradékot jól beforralom, minimuffinformákba öntöm és lefagyasztom. Tovább főztem, amíg minden puha lett. Akkor hozzáadtam 2 dl tejszínt, egy csokor petrezselymet, és összeforraltam az egészet
.
3 megjegyzés:
Nagyon szép volt a gombád amit vettél! Finom lehetett a levesed ! Ez a lefagyasztásos módszer nagyon tetszik!
Nagyon guszta lett!
Köszi lányok :-)
Megjegyzés küldése