Pohárkrém karamellizált magvakkal és eperrel
Van egy jó hírem. A kókuszcukrot lehet karamellizálni. Így aztán ebben a pohárkrémben karamellizált kókuszcukor van, magvak, eper és tejszín. Isteni.
Mennyiségeket nem tudok írni, mert attól függ, hogy hány pohárral akarunk csinálni. A kókuszcukrot egy serpenyőben megpirítottam hozzáadtam a magokat, nekem most árpa,- búza,- zab,- és rozspehely, és mindjárt le is vettem a tűzről, és kiborítottam egy sütőpapírra, és megvártam, amíg kihűl Közben a tejszínből, egy kevés nyírfacukorral, és vaníliával habot vertem.
A pohárba pár szem mélyhűtött epret tettem, rászórtam a magokat, tetejére tejszínhabot, majd még egy kis magot tettem. Téli estéken, amikor az ember mdjd megőrül valami kis édességért, nagyon jól jöhet. A magvak a pirított cukorral jól zárható üvegben sokáig elállnak.
5 megjegyzés:
Guszta, nagyon finom lehet! Szívesen megennék most én is nagyhirtelen egy ilyen pohárral!
Küldök fénypostával, nyisd ki az ablakot :-)
Das klingt besonders gut!
Liebe Grüsse aus Wien
Vielen Dank Wienermädel :-)
Jól hangzik nagyon! Kókusz cukrot hol lehet venni? Én még sosem láttam.
kissulak
Megjegyzés küldése