Narancsos csokitorta liszt nélkül
Ilyen finom tortát még soha nem csináltam, és nem is ettem sehol.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál jó minőségű kakaó
10 dkg 70 %-os diabetikus csokoládé
4 csapott evőkanál édesítő (szorbit)
1/2 sütőpor
A krémhez:
20 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé
3 dl tejszín
3 dkg vaj
2 kávéskanál narancslekvár
narancslikőr a tészta locsolásához
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál jó minőségű kakaó
10 dkg 70 %-os diabetikus csokoládé
4 csapott evőkanál édesítő (szorbit)
1/2 sütőpor
A krémhez:
20 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé
3 dl tejszín
3 dkg vaj
2 kávéskanál narancslekvár
narancslikőr a tészta locsolásához
Az egész tojásokat robotgéppel addig kevertem amíg egészen habos lett, és duplájára nőtt, majd az édesítővel tovább vertem. Ezután belekevertem a felolvasztott csokoládét, majd beleszitáltam a kakaót és a sütőport, és óvatosan elkevertem.
Egy nagy tepsit, én a sütőhöz kapott tepsit használtam, kibéleltem sütőpapírral, és beleöntöttem a masszát, és igyekeztem szépen elsimítani benne. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, papírral együtt egy rácsra tettem, és hagytam kihűlni.
Közben elkészítettem a ganache-t. A tejszínt felforraltam, lehúztam a tűzről, és addig kevertem benne a csokoládét, amíg teljesen elolvadt. Belekevertem a vajat, és szobahőmérsékleten hagytam kihűlni. Időnként megkevertem.
A kihűlt tésztát keresztben három részre vágtam. A tészta nagyon vékony, és morzsálódik, törik, ezért ollóval vágtam, a papírral együtt. Óvatosan lehúztam a papírt, tálra tettem. A narancslikőrt összekevertem a narancslekvárral, és meglocsoltam vele a tortalapot, majd megkentem vastagon a krémmel. Rátettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadikkal is.
Nagyon könnyű és finom torta lett, nem mondhatnám, hogy kalóriaszegény táplálék, dehát keveset kell enni belőle, mint ahogy szinte mindenből :-((
10 megjegyzés:
wow! Nagyon guszta! :)
És nagyon finom:-)
Kedves Kata!
Szakértelmedre lenne szükségem,egy torta karikát kellene sütnöm,egy ismerősöm barátnőjének,aki cukorbeteg.
Szeretném ha ajánlanál egy piskóta tésztát,amiből egy nagy tortakarikát tudnék sütni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Mónika! Én mostanában úgy készítem a piskótát, hogy az egész tojásokat robotgépben habosra keverem, amíg legalább a kétszeresére nő, akkor tovább keverem annyi kanál nyírfacukorral, amennyi a tojás volt, és után beleteszek annyi kanál lisztet, amennyi a tojás volt, és óvatosan elkeverem egy fakanállal. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Kata!
Köszönöm a gyors választ!
Jól értem?.. egy tojás-hoz egy evk. nyírfacukor,és egy evk liszt?
Sütőport nem teszel bele?
6 db tojásból kiad egy tortakarikát?
Bocsi,hogy ennyit kérdezek de soha nem sütöttem még cukormentes piskótát és nem szeretném ha nem sikerülne.
Köszönöm a válasz előre is!
Igen, ahány tojás, annyi evőkanál nyírfacukor, és annyi evőkanál liszt. 6 tojáshoz tehetsz egy 1/2 csomag sütőport is. 6 tojás elég lesz egy 28 cm átmérőjű tortakarikához. Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok. Majd írd meg hogy sikerült :-)
Kata! köszönöm a választ
Nagyon szívesen :-)
Szia Kata!
Nincs narancsliköröm,sem aromam,akkor mivel helyettesithetnem?Köszi.
Narancshéj, narancslé és egy kevés rum. A rum nagyon jól erősíti a narancs ízét.
Megjegyzés küldése