Szalonnával tűzdelt szarvascomb áfonyával
3 éves a blog.
A kép innen van.
Erre az alkalomra igazán megérdemel egy különleges receptet. Mivel ritkán jutok vadhúshoz, ez nálunk különlegességnek számít.
Gyönyörű szarvascombot kaptam a múlt héten. Vendégeket is hívtam rá, de szegények megbetegedtek, így mi ettük meg az egészet. A receptet nem én találtam ki, de már nem emlékszem hol olvastam,. mindenesetre már régen készülök rá, hogy kipróbáljam, és most eljött a nagy alkalom.
A húst borssal, sóval megszórtam, és minden oldalát pirosra sütöttem, majd hagytam kihűlni. Ezután apróra vágott füstölt szalonnával megtűzdeltem, majd jól megkentem mustárral és diabetikus áfonyalekvárral, majd egy jól záródó edényben 2 napig hagytam a hűtőben érlelődni. Az ebéd napján kivettem, egy tepsibe fektettem, öntöttem alá 1 pohár vizet, 2 pohár száraz vörösbort, és egy evőkanál olajat, és a sütőben 180 fokon, fedő alatt 40 percig sütöttem. Akkor rászórtam 10 dkg friss áfonyát, és fedő nélkül további 20 percig sütöttem. Kivettem a levéből, és tálra tettem. A levét jól beforraltam, tettem hozzá egy evőkanál áfonyalekvárt, és egy kávéskanál étkezési keményítőt, kicsit még forraltam, és külön tálkában tálaltam.
Melegen és hidegen is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
Kb 1 1/2 kg szarvascomb
10 dkg füstölt szalonna
3 evőkanál diabetikus áfonylekvár
2 evőkanál mustár
2 dl száraz vörösbor
só, bors, olaj
10 dkg friss áfonya
Mivel a betörő elvitte a fényképezőgépem, még mindig a telefonnal készülnek a képek :-((((
5 megjegyzés:
Méltó fogás az ünnepi alkalomhoz!
Gratulálok az ételhez, és méginkább a blogszülinaphoz!
Nagyon sajnálom a fényképezőgéped, jobban mondva azt, hogy áldozatul estetek egy betörőnek. Elkeserítő dolog.:(
Köszönöm szépen Ms. Poppy :-)
Ez aztán csodás étel!
Nagyon jól néz ki, és biztos nagyon nagyon finom is! :)
További boldog vadhúsokat kívánok neked!
Ami, Sl, köszi :-)
Megjegyzés küldése