Káposztás bableves
Itt van a hűvös, csatakos ősz. Ilyenkor, ahogy a nagymamám mondta „Kell egy meleg kanál a hasba” Én meleg, tartalmas ételekre vágyom, leginkább levesekre. Ahogy mentem hazafelé, lelki szemeim előtt elsuhant a bableves, babgulyás, palócleves, káposztaleves képe, de a háttérből a töltött káposzta és a sólet is beugrott.
Mire a bevásárlás helyszínére értem, már csak két versenyző maradt a porondon, a bableves, és a káposztaleves, és akkor eszembe jutott, hogy régen milyen gyakran főztem káposztás bablevest, de már évek óta feledésbe merült. Így aztán gyors bevásárlás után meg is főztem, és pont olyan finom volt, mint ahogy emlékeztem rá :-)
Hozzávalók:
1/4 kg fejtett bab
1/4 kg savanyúkáposzta
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 krumpli
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál csípős kolbász
1 jobbfajta bőrős virsli
só, bors, piros paprika
1 cseresznyepaprika
olaj
a tálaláshoz tejföl
Tejföllel tálaltam.
7 megjegyzés:
Húha! Ez igen!
Nagyon guszta lett :)
Köszönöm szépen Ami :-)
Kiadós és roppant jól hangzik! Azt hiszem hétvégére megfőzöm.
Ez aztán egy igazán kiadós, tartalmas leves lehet!
És biztos, hogy nagyon finom is!
Ezt a levest én is nagyon szeretem! Most meg jön a szezonja is :)
Tyű, most találtam rá a blogodra, szörnyen örülök neki, mert mindenhol kutatom a cukorbetegeknek jó sütiket, de kevés a jó recept. Leginkább azokat méltányolom persze, amiben a liszt is kevés, és itt olyat is találtam. Gyanítom, hogy rendszeres olvasód leszek :)
Garffyka, REMÉLEM MEGFŐZTED, ÉS JÓL SIKERÜLT :-)
Szemiramisz, egyetértek :-)
Eszter, örülök neked, remélem találsz használható dolgokat :-)
Megjegyzés küldése