Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. szeptember 4., szombat

Csirkecomb krumplival és paradicsommal

Kedves régi, elhanyagolt blogom. Ha az olvasóim már el is felejtettek, te talán még emlékszel rám. Régen nem írtam, de igazoltan voltam távol. Úgy kezdődött, hogy betörtek hozzám, mindent felforgattak, elvittek. Utána jöttek a rendőrök, őriztek, védtek, és mindent jól bekormoztak, ujjlenyomatokat keresve. Aztán ott maradtam, ültem a romok tetején, és nem volt kedvem semmihez hozzányúlni. Először úgy gondoltam, hogy -bár a szegény lakás igazán nem tehetett semmiről- itthagyok mindent, és elköltözöm. El is kezdtem lakást keresni, de nem találtam semmit, talán nem is gondoltam egészen komolyan, így hát életbelépett a "B" terv, a teljes felújítás.
Volt parkettázás, festés, mázolás, és a konyha teljes kicserélése. Új bútor, sütő, tűzhely, .....

Nem mondhatom, hogy már minden teljesen rendben van, de a lelkem  megnyugodott, és már főzök is az új konyhámban :-)

Ez a recept Jamie vidéki konyhájából származik, bár a krumplit és a paradicsomot nem én termesztettem, és csirkét se tartok az erkélyen.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 csirkecomb
többféle paradicsom (kicsi, nagy, sárga)
petrezselyem, rozmaring, só, bors, olivaolaj

A krumplit meghámoztam, és egészben, sós vízben megfőztem, A csirkecombokat kicsontoztam, kisebb darabokra vágtam, sóztam, borsoztam, és kevés olivaolajon megsütöttem.
A paradicsomokat leforráztam, és lehúztam a bőrét.

Ezután egy tűzálló tálat olivaolajjal vékonyan meglocsoltam, a krumplit egy kicsit szétnyomkodtam, és beletettem a tálba, rá a húst, a paradicsomot, két rozmaringágacskát, és összekevergettem. A tetejét megszórtam petrezselyemmel, és 200 fokon 30 percig sütöttem.

A betörő a fényképezőgépemet is elvitte, így ez telefonnal készült.

7 megjegyzés:

Balwin 2010. szeptember 4. 19:23  

Szia Kata,

én csak sutyiban olvasgattalak (párom és az édesanyja cukorbeteg), kb. akkortól, hogy "eltűntél"... Nagyon sajnálom, ami veled történt! :( Kívánom, hogy a régi-új otthonodban is érezd jól magad, és a Zúj konyhában is készüljön sok finomság :)
Judit

Vesta 2010. szeptember 4. 20:58  

Ez rémes, el tudom képzelni, hogy min mentél keresztül! Az viszont már biztató, hogy újra írsz,és a telefonod is teljesen jó képet készít!Az új lakás,új konyha pedig csábítóan hangzik,biztos volt egy kiváló segítséged a lakberendezésben!

Gabojsza 2010. szeptember 7. 5:48  

Húúú...együttérzek...
Érezd jól magad a régi-új lakásban!:-)

lúdanyó 2010. szeptember 7. 6:12  

Micsoda szemét dolog! Teljesen érthető, hogy nem volt kedved semmihez.
Ezt a kaját én is kinéztem JO-nál, nagyon finom lehet :)

"saját levében" 2010. szeptember 7. 8:43  

Egy komplett felújítással tüntetni el az ujjlenyomatokat...
De legalább a lelkednek is jót tett, az biztos.

Cukroskata 2010. szeptember 13. 13:43  

Köszi mindenkinek :-)
Sl, a felújítás amúgy is esedékes volt, csak az utolsó lökést adta meg, hogy ennyi ismeretlen ember bejött, és összefogdosott mindent :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP