Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. május 18., kedd

Sótéglán sült pulykamell



A sótégla "természetes sókristályból készült, simára csiszolt tégláról van szó, mely ha átlangyosodik, a sólámpákhoz hasonlóan negatív ionokat bocsát ki, megkönnyítve immunrendszerünk sikeres működését.Nem is szólva a kellemes látványról, és a színterápiás hatásáról! (A téglák színe barack színtől sötét narancsig változik, lehetnek teljesen egyszínűek vagy szépen erezettek is, attól függően, hogy a sóbánya mely rétegéből származnak.)" Gyógyító harmónia

Mindezen áldásos hatáson kívül remekül lehet rajta húst, pizzát sütni. Erről bővebben itt.

Én most én most pulykamellet sütöttem, a pizza majd később jön.


A sótéglát tepsibe raktam és 160 fokra felmelegítettem, majd rátettem a  pulykamell szeleteket. Nem sóztam, nem fűszereztem, csak mindkét oldalán 25 percig sütöttem.  Miközben sült, olivaolajat összekevertem összenyomott fokhagymával, borssal,  petrezselyemmel, és a pulykamelleket megkentem vele. A sótéglából elég só kerül a húsba, így sózni nem kellett. Finom porhanyós lett.




3 megjegyzés:

Garffyka 2010. június 23. 14:04  

Hol lehet sótéglát kapni?
Són sütve főleg csirkecombot szoktam készíteni, de ahhoz simán tepsibe szórom a durva konyhasót.

Cukroskata 2010. június 24. 14:13  

Én a "Gyógyító harmónia" nevű cégnél vettem a Csángó utcában, de a honlapjuk szerint éppen költözés alatt vannak :-)

trinity 2010. június 30. 14:55  

Jé, Kata..Ilyet még nem is láttam!! Nagyon jó! Tetszik! Vennék én is, még csak sólámpám van:))

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP