Sótéglán sült pulykamell
A sótégla "természetes sókristályból készült, simára csiszolt tégláról van szó, mely ha átlangyosodik, a sólámpákhoz hasonlóan negatív ionokat bocsát ki, megkönnyítve immunrendszerünk sikeres működését.Nem is szólva a kellemes látványról, és a színterápiás hatásáról! (A téglák színe barack színtől sötét narancsig változik, lehetnek teljesen egyszínűek vagy szépen erezettek is, attól függően, hogy a sóbánya mely rétegéből származnak.)" Gyógyító harmónia
Mindezen áldásos hatáson kívül remekül lehet rajta húst, pizzát sütni. Erről bővebben itt.
Én most én most pulykamellet sütöttem, a pizza majd később jön.
A sótéglát tepsibe raktam és 160 fokra felmelegítettem, majd rátettem a pulykamell szeleteket. Nem sóztam, nem fűszereztem, csak mindkét oldalán 25 percig sütöttem. Miközben sült, olivaolajat összekevertem összenyomott fokhagymával, borssal, petrezselyemmel, és a pulykamelleket megkentem vele. A sótéglából elég só kerül a húsba, így sózni nem kellett. Finom porhanyós lett.
3 megjegyzés:
Hol lehet sótéglát kapni?
Són sütve főleg csirkecombot szoktam készíteni, de ahhoz simán tepsibe szórom a durva konyhasót.
Én a "Gyógyító harmónia" nevű cégnél vettem a Csángó utcában, de a honlapjuk szerint éppen költözés alatt vannak :-)
Jé, Kata..Ilyet még nem is láttam!! Nagyon jó! Tetszik! Vennék én is, még csak sólámpám van:))
Megjegyzés küldése