Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. május 18., kedd

Sótéglán sült pulykamellA sótégla "természetes sókristályból készült, simára csiszolt tégláról van szó, mely ha átlangyosodik, a sólámpákhoz hasonlóan negatív ionokat bocsát ki, megkönnyítve immunrendszerünk sikeres működését.Nem is szólva a kellemes látványról, és a színterápiás hatásáról! (A téglák színe barack színtől sötét narancsig változik, lehetnek teljesen egyszínűek vagy szépen erezettek is, attól függően, hogy a sóbánya mely rétegéből származnak.)" Gyógyító harmónia

Mindezen áldásos hatáson kívül remekül lehet rajta húst, pizzát sütni. Erről bővebben itt.

Én most én most pulykamellet sütöttem, a pizza majd később jön.


A sótéglát tepsibe raktam és 160 fokra felmelegítettem, majd rátettem a  pulykamell szeleteket. Nem sóztam, nem fűszereztem, csak mindkét oldalán 25 percig sütöttem.  Miközben sült, olivaolajat összekevertem összenyomott fokhagymával, borssal,  petrezselyemmel, és a pulykamelleket megkentem vele. A sótéglából elég só kerül a húsba, így sózni nem kellett. Finom porhanyós lett.
3 megjegyzés:

Garffyka 2010. június 23. 14:04  

Hol lehet sótéglát kapni?
Són sütve főleg csirkecombot szoktam készíteni, de ahhoz simán tepsibe szórom a durva konyhasót.

Cukroskata 2010. június 24. 14:13  

Én a "Gyógyító harmónia" nevű cégnél vettem a Csángó utcában, de a honlapjuk szerint éppen költözés alatt vannak :-)

trinity 2010. június 30. 14:55  

Jé, Kata..Ilyet még nem is láttam!! Nagyon jó! Tetszik! Vennék én is, még csak sólámpám van:))

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP