Csokis narancsos torta Zila formában
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
3 evőkanál édesítő (szorbit)
5 evőkanál liszt
A krémhez:
5 tojás sárgája
1/2 liter tej
5 dkg diabetikus keserű csokoládé
1 narancs reszelt héj
rum
A díszítéshez:
tejszínhab
1 narancs
1 evőkanál édesítő
csokis trüffelkrém
A piskótához az egész tojásokat a robotgéppel habosra kevertettem, amíg a mennyisége kb. háromszorosára nőtt, beletettem az édesítőt, tovább kevertem, majd kanalanként a lisztet egy kanállal óvatosan elegyengettem benne.
A Zilaformát befújtam a spray-el, beleöntöttem a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem.
Közben a tojások sárgáját egy lábosban habosra kevertem, beleöntöttem a tejet, az apróra tördelt csokoládét, a narancs reszelt héját, és gyenge tűzön állandóan kevergetve addig főztem, amíg besűrűsödött.
A megsült tésztából kiemeltem a formát, lehúztam róla a fémkeretet, minden mélyedést jól megöntöztem rummal, majd beletöltöttem a folyós krémet. A krémmel az oldalát is bekentem.
A díszítéshez egy narancsot vékony karikákra vágtam, kevés vízben egy kanál édesítővel megfőztem. A tortára nyomózsákkal tejszínhabot tettem, a tetejére egy kis maradék csokis trüffelkrémet, amibe belenyomtam egy- egy szelet megfőzött narancskarikát.
3 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki.
Jól néz ki, de nagyon folyós a krém..
Gyöngyi, pont azt akartam, hogy folyós legyen :-)
Megjegyzés küldése