Tojásterrine sonkakrémmel Zila formában
Hozzávalók:
5 keménytojás
1/2 pohár tejföl
60 gr Globus light majonéz
1/2 zacskó Horváth Rozi zselatin
1/2 zacskó mélyhűtött leveszöldség
1/4 l húsleves
só, bors, mustár
A krémhez:
10 dkg főtt, füstölt tarja
1,5 dl habtejszín
mustár, bors
Salátalevelek, koktélparadicsom a díszítéshez.
A zöldséget 1/4 liter húslevesben megfőztem, a levét egy lábosba szűrtem, elkevertem benne a zselatint, és felfőztem, nem forraltam. Amíg a zöldség és a zselatin hűlt, a keménytojásokat a robotgépben pépesítettem, hozzákevertem a tejfölt, a majonézt, és a mustárt. Hozzáöntöttem a langyosra hűlt zselatinos zöldséglét. Ekkor megkóstoltam, és még egy kis sót és borsot adtam hozzá.
A zöldségeket is belekevertem a tojásos masszába, és az egészet beleöntöttem a formaleválasztóval befújt Zila formába. 3 óra alatt a hűtőben szépen megdermedt. Akkor egy tálat borítottam a tetejére, és megfordítottam. A szilikonformát óvatosan kiemeltem, majd a széleket egy késsel meglazítottam, és az acélkeretet lehúztam róla. Salátával bélelt tálra tettem.
A sonkakrémhez a tarját a mustárral és a borssal a robotgépben pépesítettem, a tejszínt kemény habbá vertem, a sonkát belekevertem, majd habzsák segítségével a mélyedésekbe töltöttem. Koktélparadicsommal díszítettem.
8 megjegyzés:
Nagyon tetszik... Biztos finom volt!:)
Köszönöm szépen Maimoni. Finom volt :-)
Jól néz ki, nagyon is! :)
Szupi! Tetszik:-)
Ez valami gyönyörű lett, Kata!!! Finom is lehet nagyon!!
Köszi mindenkinek :-)
Szia!
Szép és biztosan nagyon finom is a tortád. :)
Csak így tovább!
Üdv:
szabi(O_o)
Köszönöm szépen Szabi :-)
Megjegyzés küldése