Gesztenyetorta Zila formában
Ez készült elsőként a Zilaforma tesztelésre.
Hozzávalók:
A tortához:
3 nagy tojás
3 evőkanál édesítő (szorbit)
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 evőkanál rum
5 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
24 db rumosmeggy
A krémhez:
10 dkg mélyhűtött gesztenye
1,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál édesítő
2 evőkanál rum
A gesztenyeszívekhez:
5 dkg gesztenyemassza
1 kávéskanál édesítő
3 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
2 kávéskanál rum
A tojásokat a robotgéppel addig kevertettem, amíg habos lett és kb háromszorosra nőtt, akkor tovább vertem az édesítővel, majd a gesztenyemasszával és a rummal.
A Zila tortaformát befújtam a formaleválasztóval, és beleöntöttem a masszát, a tetejét elsimítottam, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Kivettem a formából, rácson hagytam kihűlni.
Hozzávalók:
A tortához:
3 nagy tojás
3 evőkanál édesítő (szorbit)
25 dkg natúr gesztenyemassza
2 evőkanál rum
5 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
24 db rumosmeggy
A krémhez:
10 dkg mélyhűtött gesztenye
1,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál édesítő
2 evőkanál rum
A gesztenyeszívekhez:
5 dkg gesztenyemassza
1 kávéskanál édesítő
3 dkg diabetikus 70 %-os csokoládé a bevonáshoz
2 kávéskanál rum
A tojásokat a robotgéppel addig kevertettem, amíg habos lett és kb háromszorosra nőtt, akkor tovább vertem az édesítővel, majd a gesztenyemasszával és a rummal.
A Zila tortaformát befújtam a formaleválasztóval, és beleöntöttem a masszát, a tetejét elsimítottam, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Kivettem a formából, rácson hagytam kihűlni.
A krémhez egész gesztenyét használtam, mert nem kaptam több natúr gesztenyemasszát, de gesztenyemasszából is elkészíthető.
A tejszínt felforraltam, beletettem a gesztenyét, az édesítőt és a rumot, és addig főztem, amíg a gesztenye "megitta" majdnem az összes tejszínt, a maradék tejszín pedig besűrűsödött. Hagytam kihűlni, majd a késes robotgépbe öntöttem a sűrű tejszínnel együtt, és pépesítettem.
A tortát a vonalak mentén felvágtam, a csokoládét vízfürdőn felolvasztottam, és bekentem vele az oldalát. Amikor a csoki megszilárdult, tálra tettem.
Mindegyik mélyedésbe tettem 3 rumosmeggyet,
majd a krémet nyomózsákkal beletöltöttem.
A gesztenyeszívekhez a gesztenyemasszát elkevertem édesítővel, rummal golyókat formáltam, a megnedvesített tenyerem között ellapítottam és szívalakú kiszúróval kiszúrtam. Felolvasztott csokiba mártottam, és a tortára tettem.
12 megjegyzés:
Kedves Cukroskata!
A minap kerestem natúr gesztenyemasszát, de ahol eddig vettem (Tesco), most nem volt. Te hol szoktad venni?
Köszi, elpé
Nagyon guszta! :))
A megszokott lelőhelyemen én se kaptam. Az Alle-ben az Intersparban vettem a múlt héten, volt natúr gesztenyemassza, és mélyhűtött gesztenye is. Be is tankoltam belőle, hogy legyen otthon :-)
Köszi Maimoni, a "tesztközönségnek" is tetszett és ízlett is :-)
Nagyon jól néz ki! :)
Jól néz ki, ötletes és finom lehetett! :)
Nagyon guszta lett! Nem is tudtam, hogy lehet kapni cukormentes gesztenyemasszát. Eztán biztos utánajárok. :)
szééép!
és boldog szülinapot :)
BOLDOG SZÜLINAPOT! :-)))
Köszönöm szépen mindenkinek :-)
Fantasztikusan néz ki, gratulálok, nagyon ügyes vagy!
Köszi Gyöngyi :-)
Megjegyzés küldése