Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. január 10., vasárnap

Áfonyás csirkemell sült kukoricával

A sült kukoricát a tv-ben láttam, egy fekete nő készítette, és azt mondta, hogy ez a Dél egyik legkedveltebb étele. Sose jártam az amerikai Délen, meg Északon se, de rögtön tudtam, hogy ez nekünk be fog jönni. Bár ő azt mondta, hogy bacon nem jó hozzá, én mégis azzal csináltam, és nagyon finom lett.

Hozzávalók:
A kukoricához:

1 zacskó mélyhűtött kukorica
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors
kevés olaj

A csirkéhez:

1/2 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors
1 kávéskanál Erős Pista
1 evőkanál diabetikus áfonyalekvár
1 maréknyi mandula

A bacont kockákra vágtam száraz serpenyőben kezdtem pirítani. Nem volt elég zsíros, ezért egy kis olajat is löttyintettem hozzá. Amikor piros és ropogós lett, kivettem a serpenyőből és beleöntöttem a kukoricát, sóztam, borsoztam, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, és kb 15 percig, időnként megkeverve hagytam megpirulni. A végén visszatettem bele a sült bacont, és szórtam rá  kevés petrezselymet.




Közben a hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, beletettem a kockákra vágott csirkemellet, sót, borsot, és hagytam, hogy kifehéredjen. Akkor kis lángra vettem, és a saját levében szépen megpuhult. Amikor a kukorica kész lett, tálra tettem, a serpenyőbe egy kis vizet öntöttem, és felforraltam, hogy a letapadt finom pörcök felolvadjanak, majd beleöntöttem a csirkemellet. Belekevertem az Erős Pistát, az áfonyalekvárt, és a mandulát, és nagy lángon kb 10 percig sütöttem.


6 megjegyzés:

Andi 2010. január 10. 20:45  

Jaj de szeretem az ilyen kajákat.
Viszem a receptet, köszi!!!
Nagyon jól néz ki!

Vesta 2010. január 10. 22:49  

Én mindig mondom, hogy ezek az amerikaiak tudnak valamit :)

"saját levében" 2010. január 10. 22:51  

Ezek a nem kiolvadó baconok olyan elkeserítőek! Főleg ha valami gyanús ragacs jön csak ki belőlük. Bele sem merek gondolni mi lehet az. De hogy a zsírnál egészségtelenebb, az biztos!

gren 2010. január 10. 23:03  

B mondta h nagyon finom volt :)

Gyöngyi 2010. január 12. 7:57  

Olvasom, nézem a recepted, és hangosan kordult a gyomrom.. Ez jelent valamit!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP