Áfonyás csirkemell sült kukoricával
A sült kukoricát a tv-ben láttam, egy fekete nő készítette, és azt mondta, hogy ez a Dél egyik legkedveltebb étele. Sose jártam az amerikai Délen, meg Északon se, de rögtön tudtam, hogy ez nekünk be fog jönni. Bár ő azt mondta, hogy bacon nem jó hozzá, én mégis azzal csináltam, és nagyon finom lett.
Hozzávalók:
A kukoricához:
1 zacskó mélyhűtött kukorica
10 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só, bors
kevés olaj
A csirkéhez:
1/2 kg csirkemell
1 fej vöröshagyma
olaj
só, bors
1 kávéskanál Erős Pista
1 evőkanál diabetikus áfonyalekvár
1 maréknyi mandula
A bacont kockákra vágtam száraz serpenyőben kezdtem pirítani. Nem volt elég zsíros, ezért egy kis olajat is löttyintettem hozzá. Amikor piros és ropogós lett, kivettem a serpenyőből és beleöntöttem a kukoricát, sóztam, borsoztam, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, és kb 15 percig, időnként megkeverve hagytam megpirulni. A végén visszatettem bele a sült bacont, és szórtam rá kevés petrezselymet.
Közben a hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, beletettem a kockákra vágott csirkemellet, sót, borsot, és hagytam, hogy kifehéredjen. Akkor kis lángra vettem, és a saját levében szépen megpuhult. Amikor a kukorica kész lett, tálra tettem, a serpenyőbe egy kis vizet öntöttem, és felforraltam, hogy a letapadt finom pörcök felolvadjanak, majd beleöntöttem a csirkemellet. Belekevertem az Erős Pistát, az áfonyalekvárt, és a mandulát, és nagy lángon kb 10 percig sütöttem.
6 megjegyzés:
Jaj de szeretem az ilyen kajákat.
Viszem a receptet, köszi!!!
Nagyon jól néz ki!
Én is viszem :)
Én mindig mondom, hogy ezek az amerikaiak tudnak valamit :)
Ezek a nem kiolvadó baconok olyan elkeserítőek! Főleg ha valami gyanús ragacs jön csak ki belőlük. Bele sem merek gondolni mi lehet az. De hogy a zsírnál egészségtelenebb, az biztos!
B mondta h nagyon finom volt :)
Olvasom, nézem a recepted, és hangosan kordult a gyomrom.. Ez jelent valamit!
Megjegyzés küldése