Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. június 4., csütörtök

VKF XXV Eredményhirdetés
Köszönöm szépen mindenkinek a remek recepteket. Én nagyon jól szórakoztam, remélem ti is. Ez nem verseny, a nyerteseket nem a résztvevők, hanem az olvasók között kell keresni, akik sok jó ötlettel lettek gazdagabbak. Azt hiszem az utóbbi pár napban sokkal több krumplis étel került az asztalokra szerte a világban, mint egyébként.

Egy kis statisztika:

53 blogger 75 ételt készített az alábbi megoszlásban:

29 egytálétel
15 édesség
5 leves
9 kenyér és sós süti
1 előétel
1 reggeli
2 saláta
13 köret

A VKF XXV-re vonatkozó bejegyzéseket 28 országból 1159-en nézték meg, hozzám pedig megérkezett június 1-én a százezredik látogató, akit ismeretlenül is köszöntök.

A következő VKF háziasszonya Vesta lesz, akinek ezennel ünnepélyesen átadom a stafétabotot.10 megjegyzés:

szazala 2009. június 4. 11:03  

Komolyan meglepett a statisztika!!Nem gondoltam,hogy ilyen sok országból kattintanak ide!Köszönjük az összefoglalót,és gratula a 100000.-hez!

Cukroskata 2009. június 4. 11:27  

Köszönöm szépen Szazala. Engem is meglep, hogy ennyi országban olvasnak. Amikor elkezdtem írni a blogot azt gondoltam, hogy csak én, és jó esetben a családom fog idekattintani :-)

Vesta 2009. június 4. 13:57  

Húúha, köszönöm ;-)
Izgalmasak ezek a számadatok, úgyhogy fogok igyekezni én is, máris töröm a fejem :)
Még egyszer köszönet Neked a jó játékéért,és a mindannyiunk számára hasznos összefoglaló(k)ért!

trinity 2009. június 4. 16:31  

Köszönet a sok munkáért Kata és gratulálok a 100 ezerhez!!!

Vesta nagyon jó választás, várjuk az izgalmas feladatot!!

Milene 2009. június 4. 17:06  

Gratulálok a 1000000. látogatóhoz!
Köszönet a játékért! Én élveztem:)

Unknown 2009. június 5. 8:26  

Én is gratulálni szeretnék a 100000. látogatóhoz! S köszi mégegyszer ezt a csodás fordulót ;)

Garffyka 2009. június 5. 14:41  

Kata, gratula a csodálatos összefoglalóhoz! És szuper gratula a 100ezredik látogatóhoz!
:D

Cukroskata 2009. június 6. 22:16  

Köszönöm szépen mindenkinek :-)

trinity 2009. június 7. 12:57  

Szia Kata,
Off: belinkeltem az ostyasütőről egy fotót, hogy lássad, miről van szó. A Lidlben kapható még szerdáig akciós 3999.- ft-ba kerül.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP