Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. június 3., szerda

VKF XXV Előétel, Reggeli, Krumplisaláta


Előétel:

Beatbull pályaművén már nem is csodálkozom. Tőle megszokott módon most a paprikáskrumplit szerkesztette át, és egy elképesztő előételt készített belőle.Garffyka csak úgy mellékesen, a maradék krumpliból alkotott zöldségekkel, sajttal helyes kis krumplitortákat.
Vegetáriánusok figyelem!Reggeli:


 

Ízlésszindróma tojáslepényt készített paprikáskrumplival reggelire. Remekül néz ki, és biztos finom is. Ha legközelebb aratni megyek, vagy fát vágni az erdőbe, én is ilyet fogok reggelizni :-) Ez az első VKF amire pályaművet küldött. Érezd jól magad közöttünk :-)Krumplisaláta:BeckZsú krumplit nyomokban tartalmazó salátája igazi tavaszi finomság.

                          Katakonyha az unalmas krumplisalátát majonézzel és pesztóval dobta fel.

Mamma salátája újkrumplival, spárgával és rengeteg petrezselyemmel, a tavasz jegyében készült.

5 megjegyzés:

Névtelen,  2009. június 3. 14:17  

Ez nagyon érdekes. Gratulálok az összefoglalóhoz

Vegavarázs 2009. június 3. 16:51  

Köszönjük a remek ötletet és a lebonyolítást!

Unknown 2009. június 3. 19:40  

Köszi a szuperjó fordulót és az összefoglaló(ka)t! ;)

Cukroskata 2009. június 3. 21:26  

Én köszönöm mindenkinek, jó móka volt :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP