Csirkemájpástétom
Véletlenül nálam is májpástétom készült, de nem olyan kalandos módon, mint Grenadine konyhájában. A nyaklevesbe már kifejezetten azzal a szándékkal tettem bele a csirkemájakat, hogy majd pástétom lesz belőle.
Miután megfőttek a levesben, és átvették a jó zöldséges ízét, kivettem a májakat, a robotgéppel pépesítettem 2 keménytojással együtt, tettem bele sót, borsot, mustárt és egy kevés konyakot, majd egy kis szilikonos sütőformát kibéleltem baconnal, belekanalaztam a pástétomot, és egy vízzel teli tepsiben, 200 fokon addig sütöttem, amíg a bacon szépen megpirult. Akkor kiborítottam a formából, és megállapítottam, hogy az alja egyáltalán nem sült meg, ezért visszatettem úgy, hogy az alja került felülre, és sütöttem még 10 percig. Frissensült kenyérrel nagyon finom volt.
Hozzávalók:
3 csirkemáj
2 keménytojás
só, bors, mustár
konyak
pár szelet bacon
9 megjegyzés:
Nagyszüleim ma fenséges pulykanyak levessel traktáltak minket, s holnap csirkemáj-krémet tervezek készíteni :-)
Micsoda véletlenek :-)
:-)))
Szia Kata,
végre eljutottam Hozzád, napok óta tervezem!Finom lehet ez a konyakkal felturbózott pástétom!
Ha lesz pár percem, majd írok is Neked, ugyanis van egy közös találkozási pontunk: a nagylányom is cukorbeteg, csak ő 2. típusú...Viszonylag újkeletű a diagnózisa,biztosan tudok nálad hasznos tippeket összeszedegetni!
A blogomon is akadnak ételek, amelyek kifejezetten Neki készültek, csak nem írtam ki hozzá a Ch számításokat.
Üdv.!
Kedves Trinity! Írj nyugodtan, ha tudok valamiben segíteni. Gondolom ez elírás, és a lányod 1. típusú cukorbeteg.
Tényleg finom volt a pástétom, sajnos hamar elfogyott :-)
Nem Kata, képzeld, ritkaság, de egyre több a fiatal lányok közt is a 2. típusú cukorbeteg, az inzulinrezisztanciában szenvedő...
A dokik is csak néznek, nem értik, azt mondják, pszihés a háttere valószínű....
Egy csomóan voltak velünk együtt a dietetikus tanácsadáson, csupa vékony és fiatal lány...Zsófim 20 éves és szerintem a tünetei alapján kb. 4 éve fennáll az inzulin túlcsapás. Az étrend is tudom, egész más, mint az 1. típusnál....Ez van, sajnos....
Bocs Trinyti, ezt én is hallottam már, csak most nem gondoltam rá.
Miért is kellene bocsánatot kérni, nem tudhattad...Egyik sem jó, sajnos.
Kérted, írjunk, ha a 100-as listát elkészítjük. Én ma(igen, már ma van:)) délután felteszem.....
Kedves Kata!
Fogadd szeretettel:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/02/barati-dij-avagy-apold.html
Köszönöm szépen Renáta :-)
Megjegyzés küldése