Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. február 22., vasárnap

Csirkemájpástétom

Véletlenül nálam is májpástétom készült, de nem olyan kalandos módon, mint Grenadine konyhájában. A nyaklevesbe már kifejezetten azzal a szándékkal tettem bele a csirkemájakat, hogy majd pástétom lesz belőle.

Miután megfőttek a levesben, és átvették a jó zöldséges ízét, kivettem a májakat, a robotgéppel pépesítettem 2 keménytojással együtt, tettem bele sót, borsot, mustárt és egy kevés konyakot, majd egy kis szilikonos sütőformát kibéleltem baconnal, belekanalaztam a pástétomot, és egy vízzel teli tepsiben, 200 fokon addig sütöttem, amíg a bacon szépen megpirult. Akkor kiborítottam a formából, és megállapítottam, hogy az alja egyáltalán nem sült meg, ezért visszatettem úgy, hogy az alja került felülre, és sütöttem még 10 percig. Frissensült kenyérrel nagyon finom volt.
Hozzávalók:

3 csirkemáj
2 keménytojás
só, bors, mustár
konyak
pár szelet bacon

9 megjegyzés:

The Chef Viki 2009. február 22. 21:08  

Nagyszüleim ma fenséges pulykanyak levessel traktáltak minket, s holnap csirkemáj-krémet tervezek készíteni :-)

Micsoda véletlenek :-)

trinity 2009. február 25. 16:39  

Szia Kata,
végre eljutottam Hozzád, napok óta tervezem!Finom lehet ez a konyakkal felturbózott pástétom!

Ha lesz pár percem, majd írok is Neked, ugyanis van egy közös találkozási pontunk: a nagylányom is cukorbeteg, csak ő 2. típusú...Viszonylag újkeletű a diagnózisa,biztosan tudok nálad hasznos tippeket összeszedegetni!
A blogomon is akadnak ételek, amelyek kifejezetten Neki készültek, csak nem írtam ki hozzá a Ch számításokat.
Üdv.!

cukroskata 2009. február 25. 17:17  

Kedves Trinity! Írj nyugodtan, ha tudok valamiben segíteni. Gondolom ez elírás, és a lányod 1. típusú cukorbeteg.
Tényleg finom volt a pástétom, sajnos hamar elfogyott :-)

trinity 2009. február 25. 17:55  

Nem Kata, képzeld, ritkaság, de egyre több a fiatal lányok közt is a 2. típusú cukorbeteg, az inzulinrezisztanciában szenvedő...
A dokik is csak néznek, nem értik, azt mondják, pszihés a háttere valószínű....
Egy csomóan voltak velünk együtt a dietetikus tanácsadáson, csupa vékony és fiatal lány...Zsófim 20 éves és szerintem a tünetei alapján kb. 4 éve fennáll az inzulin túlcsapás. Az étrend is tudom, egész más, mint az 1. típusnál....Ez van, sajnos....

cukroskata 2009. február 25. 22:04  

Bocs Trinyti, ezt én is hallottam már, csak most nem gondoltam rá.

trinity 2009. február 26. 0:23  

Miért is kellene bocsánatot kérni, nem tudhattad...Egyik sem jó, sajnos.
Kérted, írjunk, ha a 100-as listát elkészítjük. Én ma(igen, már ma van:)) délután felteszem.....

Renata 2009. február 27. 13:43  

Kedves Kata!

Fogadd szeretettel:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/02/barati-dij-avagy-apold.html

cukroskata 2009. február 27. 14:00  

Köszönöm szépen Renáta :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP