Húsgombóc újkrumplival és almával
Helyes kis francia újkrumplit vettem a zöldségesnél, hozzá kellett valamit kitalálni, ez lett belőle.
Az alapötlet Grenadine zsályás húsgombóc receptjéből származik.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell,
só, bors, fokhagyma
½ szál füstölt kolbász,
½ kg újkrumpli
2 alma,
só, bors,
olaj,
petrezselyem
A pulykamellet ledaráltam, sóval, borssal, fokhagymával összegyúrtam, és kis gombócokat formáztam belőle.
A jófajta, nem túl száraz füstölt kolbászt –én az Ízbolygótól kapott remek füstölt kolbászt használtam- Jamie Oliver ötlete alapján kiszedtem a héjából, és szintén kis gombócokat formáztam.
Az almát szeletekre vágtam, a krumplit egyben hagytam, csak a nagyobb darabokat vágtam ketté. Egy lapos tepsit vékonyan kiolajoztam, és beletettem a krumplit és az almát, sóztam, borsoztam, majd rászórtam a kétféle gombócot, és az apróra vágott petrezselymet. Sem az almát, sem a krumplit nem hámoztam meg. 1/2 deci vizet öntöttem rá.
A tepsit alufóliával lefedtem, és 1/2 óráig sütöttem 180 fokon. Akkor levettem az alufóliát, kevés olajat spricceltem a tetejére, és még egy kicsit hagytam sülni, amíg megpirult.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése