Fasírt gombás tojással töltve
Vasárnap jutott eszembe, hogy milyen régen nem csináltam egybesült fasírtot, pedig volt idő, amikor szinte mindennapos vendég volt az asztalunkon. Gyorsan felderítettem a „készleteimet” és nemsokára már vígan sült a sütőben a fasírtom. Régi jól bevált recept, azzal a különbséggel, hogy most nem ragadt le az alja, hála Gabojsza remek sütőpapírjának. Meg kell mondanom, hogy álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a szilikonos sütőpapír ilyen elképesztően jó. Köszönöm Gabojsza!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A fasírthoz:
40 dkg darált pulykamell,
1 tojás,
két vastag szelet maradék száraz kenyér,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors
A töltelékhez:
30 dkg gomba,
1 vöröshagyma,
olaj
2 tojás,
só, bors,
petrezselyem
A vöröshagymát apróra vágtam, és egy kis olajon üvegesre pirítottam. Rátettem az apróra vágott gombát, sót, borsot, és addig pároltam amíg puha lett és a levét elfőtte. Ekkor hozzáadtam két felvert tojást, és mint a rántottát, megsütöttem, belekevertem a petrezselymet és hagytam langyosra hűlni.
A darált húst összegyúrtam a tejben megáztatott kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel, és egy vékonyan megolajozott alufólián kinyújtottam, hogy vékony téglalap legyen. Rákentem a gombás tojást, és az alufólia segítségével feltekertem, mint a beiglit. A csodás szilikonos sütőpapírral kibéleltem egy tepsit, és az alufóliáról belecsúsztattam a húsroládot.
200 fokon pirosra sütöttem.
40 dkg darált pulykamell,
1 tojás,
két vastag szelet maradék száraz kenyér,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors
A töltelékhez:
30 dkg gomba,
1 vöröshagyma,
olaj
2 tojás,
só, bors,
petrezselyem
A vöröshagymát apróra vágtam, és egy kis olajon üvegesre pirítottam. Rátettem az apróra vágott gombát, sót, borsot, és addig pároltam amíg puha lett és a levét elfőtte. Ekkor hozzáadtam két felvert tojást, és mint a rántottát, megsütöttem, belekevertem a petrezselymet és hagytam langyosra hűlni.
A darált húst összegyúrtam a tejben megáztatott kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel, és egy vékonyan megolajozott alufólián kinyújtottam, hogy vékony téglalap legyen. Rákentem a gombás tojást, és az alufólia segítségével feltekertem, mint a beiglit. A csodás szilikonos sütőpapírral kibéleltem egy tepsit, és az alufóliáról belecsúsztattam a húsroládot.
200 fokon pirosra sütöttem.
Melegen és hidegen is nagyon finom.
4 megjegyzés:
Kata, ez nagyon jól néz ki! Imádom az ilyen finomságokat:-)
Köszi Gabojsza, az íze is nagyon finom :-) De a legjobb az egészben a sütőpapír :-))) Régebben alufóliába csomagolva sütöttem, és órák hosszat huzigattam le róla a kis ráragadt alufóliadarabkákat.
azért akkoriban is nagyon finom volt! :)
Köszi Grenadine, nagyon jól esik :-)
Megjegyzés küldése