Tejszines, amarettos baracktorta
Hozzávalók:
3 tojásból készült, kerek, kakaós piskótalap
A krémhez:
1 db citrom;
25 dkg mascarpone sajt;
2 evőkanál édesítő;
3 dl natúr joghurt;
vaníliaaroma;
1 konzerv diabetikus sárgabarack befőtt;
1 konzerv diabetikus őszibarack befőtt;
3 dkg zselatin;
1 dl amaretto;
3 dl tejszín;
2 dl kávé;
A mascarpone sajtot simára kevertem az édesítővel, és némi reszelt citromhéjjal. Hozzáadtam a joghurtot, majd a kockákra vágott őszi-, és sárgabarack befőttet, és a vaníliaaromát.
A zselatint a befőttek levével felfőztem, és miután lehűlt, belekevertem a masszába. Hozzáadtam 1/2 dl amarettót, és a tejszínből vert kemény habot.
A piskótalapot 24 cm átmérőjű, kerek tortaformába tettem. A kávét elkevertem a megmaradt 1/2 dl amarettoval, és alaposan átitattam vele a kihűlt tészta tetejét. Ráöntöttem az amarettós barackkrémet, és egy éjszakán át a hűtőben hagytam, de 2-3 óra is elég neki. Tálaláskor a széleit egy széles pengéjű késsel meglazítottam, a tortaforma oldalát levettem, és az aljával együtt tálra tettem. A tetejére szeletelt mandulát szórtam.
2 megjegyzés:
Hm... Eddig azt hittem, hogy nem fogok a világhálón jó tortákat vagy sütiket találni, de ez mindent felülmúlt. Ja és kipróbálom hétvégén és beszámolok az eredményről nektek.
Köszi Milli, remélem izleni fog,
és tényleg beszámolsz róla :-)
Megjegyzés küldése