Friss, ropogós sósperec
Vesta után én is megsütöttem a perecet. Fele mennyiséget sütöttem, de pontosan úgy, ahogy ő, csak margarin helyett vajat tettem bele, és a cukrot is kihagytam. Nagyon finom lett, kívül ropogós, belül puha, foszlós, ahogy kell. Kicsit duci perecek lettek, legközelebb vékonyabb hurkákat sodrok :-)
Hozzávalók:
25 dkg BL 55 liszt
5 dkg olvasztott vaj
1/2 kávéskanál só
1,5 dkg száritott élesztő
1,5 dl víz
A kenyérsütő gépbe beletettem először a vizet, aztán a lisztes, a sót, a vajat és az élesztőt, és hagytam, hogy dagassza és kelessze. Hat részre osztottam a megkelt tésztát, hurkákat sodortam belőle, és perecalakúra formáztam.
Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon sütöttem. Amíg sült sót, lisztet és vizet kevertem össze, 20 perc után a perecekre egy kiskanállal pöttyöket tettem, és még 10 percig sütöttem.
6 megjegyzés:
Á, már jó! Többször próbálkoztam korábban, az előző bejegyzésedhez sem tudtam írni.
Szóval, szép és ropogós a pereced :)
Köszi Vesta, nem tudom mi lehetett a probléma, de ezek szerint már működik. Egy baj van ezzel a pereccel, sajnos nem lehet abbahagyni. :-)
Jaja, én is akartam kommentelni, de nem lehetett.
Azt akartam írni, hogy pont az tetszik a pereceidben, hogy olyan kis ducik, nem soványítanám el a helyedben.
Én most így ducin is elropogtatnék egyet-kettőt belőle:)
Köszönöm lányok :-)
nekem is tetszik!
Megjegyzés küldése