Krumplileves avocadoval, sajtos pitával
A tél a meleg levesek ideje. Én ebben Petőfivel tartok, mert "Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában." És ha még egy tányér tartalmas, meleg leves is gőzölög az ember előtt, akkor .................
Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
1/2 csirkemell
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1 avocado
kókuszolaj só, bors, petrezselyem
3 dl tejszín
1 teáskanál liszt
Pita
gouda sajt
A krumplit, a répákat, az avocadot és a hagymát meghámoztam, és kis kockákra vágtam. A csirkemellet is felvágtam apró darabokra.
A kókuszolajat felmelegítettem, megpároltam rajta a hagymát, majd rátettem a csirkemellet, a répákat, sóztam, borsoztam, és addig pároltam, amíg a saját levét elfőtte. Akkor felengedtem vízzel és majdnem puhára főztem. Akkor hozzáadtam a krumplit és addig főztem amíg a krumpli is puha lett.
Közben a lisztet elkevertem a tejszínnel, beleöntöttem a levesbe, és pár percig forraltam . Hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet, és az avocadot, és azonnal levettem a tűzről.
A pita nálam a mélyhűtőben lakik. Egyet kivettem, 180 fokos sütőben a rácson sütöttem, akkor megfordítottam, rászórtam a reszelt sajtot, és addig sütöttem, amíg ráolvadt.
Nekem ez vacsorára elég is volt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése