Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. november 29., vasárnap

VKF XXX Ajándék a konyhából

 Chef Viki a XXX. VKF-re a konyhában készített ajándékokat kért.
 Ez a sárgarépatortácska, Zila formában, narancsos csokis trüffelkrémmel töltve eddig mindenkinek ízlett.

A recept, a forrás  és a történet itt . Azóta vettem Zila formát, és abban sütöttem a kis üreges tortácskákat, és narancsos csokis trüffelkérmmel töltöttem meg.

Hozzávalók a krémhez:

25dkg diabetikus étcsokoládé 70 %-os
2,5 dl tejszín
6 dkg vaj
2 ek narancslikőr,
3 ek narancslekvár
1 narancs reszelt héja

A tejszínt, a narancshéjat  és az apróra tört csokoládét felforraltam, keveregettem, amíg a csoki teljesen elolvadt.  Levettem a tűzről, belekevertem a lekvárt, a vajat és a narancslikőrt, és hagytam kihűlni, majd megtöltöttem vele a formácskákat.





4 megjegyzés:

szepyke 2009. november 29. 20:45  

Hu, ez de jó! Nagyon ötletes!:)

Vesta 2009. november 29. 21:58  

És nem jelentkeztél a tesztcsapatba?

Cukroskata 2009. november 30. 10:16  

Köszönöm szépen Szepyke :-)

Vesta, nem jelentkeztem, mert nekem már van Zila formám.

trinity 2009. december 1. 0:20  

Trüffeles süti-ez igen finom lehet! A Zila forma is nagyszerű!!!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP