Májashurka savanyúkáposztával
Nagyon gusztusos májashurkát láttam a hentesnél, ahova rendszeresen járok, és a kedves hentesfiú megesküdött, hogy teljesen friss, és mindjárt recepttel is szolgált, amit azonnyomban elkészítettem.
Hozzávalók:
1/2 kg savanyúkáposzta
3 közepes krumpli
1 májashurka
1/2 szál csípős kolbász
A krumplit meghámoztam és kockára vágtam, és félkeményre főztem.
A kolbászt karikára vágtam, összekevertem a savanyúkáposztával, és a krumplival, majd az öntöttvaslábosomba tettem. Öntöttem rá egy bögre vizet. A hurka oldalát kicsit megszurkáltam, hogy ne repedjen ki, a káposzta tetejére tettem, és lefedve 1/2 órát sütöttem 180 fokon. Félidőben a hurkát megfordítottam. Azért egy kicsit kirepedt :-(
Amikor letelt a fél óra, és a hurka már szép piros volt, kivettem a lábosból, még egy kis vizet öntöttem a káposztára, és még 25 percig sütöttem.
A káposzta és a krumpli átvette a kolbász és a hurka ízét, remek volt, és a Ch tartalma is elhanyagolható!
4 megjegyzés:
Ó, én a hurkának kipukkadt részét szeretem a legjobban. Nyugodtan küldheted :-)
Fordítva csinálom. Először szoktam a káposztát kis vízzel (borral) félpuhára párolni és utána sütöm meg a hurkával.
Ritkán sütök hurkát-mert nekem is kipukkad...
A kisfiam viszont nagyon szereti, így azért egyszer-egyszer sorra kerül a véres is, a májas is...
Klassz ez így a káposztával nagyon!!
Nyafkamacska, ez már elfogyott, de majd legközelebb :-)
Trinity, nem olyan nagy baj, ha kicsit kipukkad. Tényleg finom volt káposztával, és az a jó benne, hogy ebből sokat is szabad enni :-))))
Lehet hogy nem kéne megszurkálni, mert őt eleve már megbökik amikor készül. Talán attól reped szét nektek. Nem?
Egyébként léehet hogy kiteszem képernyővédőnek...
Megjegyzés küldése