Keksz teljes kiőrlésű lisztből
A keksz Garffyka nyomán született, nem azért változtattam rajta, mert nem tetszett az eredeti, hanem mert az otthon talált alapanyagokat használtam fel.
Hozzávalók:
10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
5 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
5 dkg búzakorpa
2 ek szezámmag
3 dkg édesítő
5 dkg vaj
4-e ek tej
1/2 zacskó sütőpor
egy csipet só
5 dkg diabetikus keserűcsoki
egy nagy marék dió
egy evőkanál szárított vörösáfonya
Száraz serpenyőben megpirítottam először a szezámmagot, azután a durvára vágott diót. A vajat kis kockákra vágtam.
Az összes hozzávalót a tej kivételével a robotgép keverőtáljába tettem, egy kicsit kevertettem vele, majd elkezdtem óvatosan hozzáönteni a tejet, amíg gyúrható masszává állt össze.
Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tettem.
Ezután a masszából nedves kézzel kis darabokat csipegettem le, golyóvá formáltam, a két kezem között ellapítottam, és egy sütőpapírral bélelt nagy lapos tepsire tettem. A 180 fokra felmelegített sütőben 12 percig sütöttem. Amikor kihűlt, dobozba tettem, remélem sokáig el fog állni. Tea, kávé mellé jó kis keksz, bár én azt reméltem, hogy kicsit ropogósabb lesz.
6 megjegyzés:
Szerintem fél napra nyitva hagyod a dobozt-garantáltan ropog!!!
Amúgy nem értem, nekem ezek elég kemények szoktak lenni...
Köszi Trinity, kipróbálom :-)
Kata, ez omlós keksz (mindjárt nézem, úgy tudom a blogra is így tettem fel, omlós ...).
Ígérem, sütök neked tk liszteset és ropogósat, csak pár nap türelmet kérek :)
Köszi Garffyka, alig várom :-)))
Szió!
Nemrég találtam rád, nagyon tetszik az oldal:)Nekem a kislányom cukros.
Egyébként nem lenne rossz, ha odaírnád még az ételek szénhidráttartalmát,ha lehet:)
Köszi
Kedves Brü! Köszönöm szépen. Máris pótolom a CH tartalmat. Sajnos kicsit lusta vagyok, és így gyakran elmarad :-)
Megjegyzés küldése