Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. április 26., vasárnap

VIGYÁZZ, KÉSZ, FŐZZ! XXV


Krumpli a témája a VKF XXV-nek.
Rengeteg helyes megfejtés érkezett.
Ugye nem volt nehéz?
Minden megfejtőt számba vettem.
Papírcetlikre felírtam a neveket és egy kosárba tettem.
Lefedett szemmel egyet kihúztam, közjegyzőbarátnőm jelenlétében.
Igy lett a nyertes: BeckZsu


Az ajándék képét, miután átadtam a nyertesnek, fel fogom tenni.

Bármilyen étel jöhet, amiben a krumpli legalább nyomokban fellelhető :-)
Kedves bloggertársaim, vegák és nem vegák. Vigyázz, kész, főzzetek, süssetek burgonyát, krumplit, krumpedlit, kolompért, pityókát, burgonyacsucsorkát, földi almát, kartiflit, krumpért, kutyatököt, burganyót, .............

A kép innen van

Határidő: 2009 május 31.
Május 30-31-én tegye mindenki közzé a blogján, a saját krumplis ételét. Akinek nincs blogja, de kedve van részt venni, más blogján is közzéteheti, vagy elküldheti nekem, és én közzéteszem itt, a szerző feltüntetésével.

Ez nem verseny, hanem egy virtuális játék, amin bárki részt vehet, kivéve fizetett, kereskedelmi célú blog/honlap, cég. Ezek, és a kalandorok kérem kíméljenek :-)
A bejegyzés címét és linkjét az alábbi e-mail címre kérem elküldeni:
vkfxxv@gmail.com

15 megjegyzés:

Gabojsza 2009. április 26. 5:23  

Húha, jó hosszú a 2 hónapos határidő!:-))) legalább lesz idő gondolkodni! (biztos, hogy nem május vége?)

Cukroskata 2009. április 26. 6:57  

Sok? Akkor már át is írtam :-)

Zsuzsi 2009. április 26. 13:49  

Kutyatök? :) Ez jó, nem ismertem!

Cukroskata 2009. április 26. 15:10  

Én sem ismertem mostanáig :-)

Vesta 2009. április 26. 16:09  

Hát ez a határidő átírás jó volt! Épp olvasom a június 21-t,hú mondom, de jó sokára lesz, erre frissít az oldal egyet, és már május 31-et látok! Azt hittem velem van a baj, vagy a szemem káprázik :)

Cukroskata 2009. április 26. 17:04  

velem volt a baj, nem veled :-)

"saját levében" 2009. április 26. 18:39  

Nekem ez a közjegyző barátnő tetszik! Ennél gondosabb, jogkövetőbb háztartás nincs is!

Cukroskata 2009. április 26. 18:51  

Nem árt minden háztartásban tartani egy közjegyzőt a szekrényben. Ki tudja, mikor kell hirtelen hitelesíteni valamit :-)

Cukroskata 2009. április 26. 22:21  

Köszönöm Gabriella :-)

BeckZsu 2009. április 27. 12:03  

Ez aztán igazán meglepetés, mert úgy látszik, nagyon figyelmetlenül olvastam, nem vettem észre, hogy ajándék is lesz :) köszönöm

MGL 2009. április 28. 23:03  

kedvencem a krumpli....de ne mondd meg senkinek.:) Idestova 8 éve nem ettem...biztos tudod hogy miért....miért kell mindennek ártalmasnak lennie ami finom?????

Cukroskata 2009. április 28. 23:07  

Sajnos amit én szeretek, az minden árt, vagy erkölcstelen :-) Azért szoktam krumplit enni, de ritkán és keveset. :-(

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP