Nem kell mindig hús
Rókagombát vettem a zöldségesnél. Hallottam már róla, de még soha nem kóstoltam. Elég drágának találtam, ezért vettem hozzá champignon gombát is, meg helyes kicsi krumplikat, és petrezselymet, mert amibe csak lehet, abba teszek petrezselymet, és ebbe lehetett.
A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, egy fazékba tettem. Ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, és kb. 4 dl vizet, annyi kell, hogy jól ellepje, sóztam, borsoztam, majd főztem amíg majdnem puha lett.
Közben a kétféle gombát és egy fej vöröshagymát apróra vágtam, a hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a gombát, és addig főztem, amíg a levét elfőtte. Ekkor hozzákevertem a petrezselymet.
A krumplit a levével együtt egy tűzálló tálba öntöttem, rátettem a gombát, és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg az összes levét "megitta"
El tudom képzelni valami sült hús köreteként is, én paradicsommal vacsorára ettem. Finom volt, nem hiányzott mellőle a hús.
A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, egy fazékba tettem. Ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, és kb. 4 dl vizet, annyi kell, hogy jól ellepje, sóztam, borsoztam, majd főztem amíg majdnem puha lett.
Közben a kétféle gombát és egy fej vöröshagymát apróra vágtam, a hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a gombát, és addig főztem, amíg a levét elfőtte. Ekkor hozzákevertem a petrezselymet.
A krumplit a levével együtt egy tűzálló tálba öntöttem, rátettem a gombát, és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg az összes levét "megitta"
El tudom képzelni valami sült hús köreteként is, én paradicsommal vacsorára ettem. Finom volt, nem hiányzott mellőle a hús.
10 megjegyzés:
krumpli sind immer finom!
Ja, der Erdapfel ist fein :-)
Kata, a rókagomba az egyik legfinomabb erdei gomba, nagyon karakteres, jellegzetes íze van. Ha esetleg nagyobb mennyiségben hozzájutsz kitűnően szárítható és pl gombalevesbe elég egy kevéske, hogy megbolondítsa az ételt.
Finomat főztél ... ismét és megint :-)
Köszi Garffyka, izlett is nagyon :-)
tetszik az új design. előzőnél nekem túl sok volt a nassolni való kép, ami elcsábít :-)
sok puszi
Köszi Böbe, bár ez az egész gasztroblog műfaj arról szól, hogy csábuljon el az író, hogy minél többet írjon róla, és a nyájas olvasó, hogy minél többet olvasson :-)
Kata, csatlakozom Garffykához! Kedvencem a rókagomba, sokat főzök. Tényleg markáns, de finom íze van, és azért drágább, mert nem lehet termeszteni. Számomra további előnye még, hogy csak meg kell mosni:)))
A petrezselyemmel pedig telibe találtál vele, nagyon passzol!
(Tetszik az új dizájn:-))
Köszi Mamma, a rókagomba ezentúl gyakori vendég lesz a konyhámban :-)
Biztos finom lehetett. Szeretem a rókagombát meg a nevét is. :)
Köszi Renáta, finom volt :-)
Megjegyzés küldése