Kefires lángos
Amikor Margit2 kefires lángosát megláttam, eszembe jutott, hogy régen én is gyakran csináltam ilyet, és milyen jó volt, hogy ott lapult a lángos a hűtőben, csak le kellett csippenteni egy darabkát belőle, és már sült is a friss lángos a sütőben, vagy az olajban. Elő is kaptam a régi papirok közül a receptemet, -ami majdnem megegyezik Margit receptjével- és kicsit feldobtam vele a tegnapi bablevesemet. A bableves úgy készült, ahogy szokott, csak most egy füstölt libamell is főtt benne. Nem tett rosszat neki :-)
Hozzávalók:
3 dl kefir,
2 db egész tojás,Hozzávalók:
3 dl kefir,
1/2 kg liszt,
1 dkg só,
1 zacskó szárított élesztő
1 dl tej
Az összes hozzávalót a robotgépbe tettem, és ő jól megdagasztotta. Ezután egy fedeles műanyag tálban ment a hűtőbe, kb. 2 óra múlva egy darabot levettem belőle, és a megmelegített bableves tálkája tetejét betapasztottam vele. A sütőben 180 fokon 10 percig sült.
A többi megadóan várja a sorsát a hűtőben.
2 megjegyzés:
Kata, ez nagyon jó ötlet! A lángos is finomnak tűnik és tényleg különlegessé teszi a bablevest ... bár a libamell sem árthat az ízének :-)
Köszönöm Garffyka, tényleg finom, azóta már kisütöttem egy részét a lángosnak olajban, és úgy is finom volt. Még mindig van pár adag a hűtőben :-)
Megjegyzés küldése