Késleltetett kelesztésű bagett
A júliusi GBT - re Sajtkukac isteni bagettet hozott, amit feltétlenül ki kellett próbálnom. Búzalisztből készítettem, ami nem mondható kifejezetten előnyösnek a kényszerű diétám szempontjából, így hát sorstársaimnak csak azt tudom javasolni, hogy ebből csak óvatosan, és keveset :-(
Pontosan úgy készítettem, ahogy Sajtkukac, csak azért írom le, hogy mindig megtaláljam. Fele adag készült, mert számítottam rá, hogy nem fogom megállni, hogy ne egyek belőle sokat, ezért tettem róla, hogy hamar elfogyjon.
Az eredeti recept Pákosztos Macskánál itt.
Köszönet érte :-)
Hozzávalók:
380 g búzaliszt
8 g só
3 g szárított élesztő
275 g jeges víz
Minden hozzávalót a robotgépemmel megdagasztottam, majd letakarva egy éjszakára a hűtőbe tettem. Éjjel többször felébredtem, de nem hagytam, hogy legyűrjön a bagettsütési láz :-) így kivártam a reggelt, amikor kivettem őket, és szobahőmérsékleten hagytam kelni.
A megkelt tésztát 2 részre osztottam és bagetteket formáztam belőle pontosan úgy, ahogy azt Sajtkukac által ajánlott videón láttam.
A sütőbe egy tepsibe vizet tettem, 250 fokra előmelegítettem, és a bagetteket 30 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, és egy rácson hagytam hűlni. Amikor már langyos volt, elkezdtem eszegetni :-)
Köszönöm Sajtkukac.
10 megjegyzés:
Kár, hogy nem tudtál jönni a mostanira, volt megint bagett. :)
Szia! Mennyi ideig kelt, miután kivetted a hűtőből?
Én is sajnálom Zsuzsa, majd a következőn remélem találkozunk :-)
Certaldo, kb. 3/4 óra hosszat hagytam kelni, de még a nyáron csináltam, és akkor nagyon meleg volt.
Köszönöm szépen, ez már pont elegendő infó a viszonyításhoz. Kipróbalom!
Fogj hozzá nyugodtan, biztos finom lesz :-)
Szia Kata!
Örülök, hogy neked is ízlett!!!
http://pakosztos.blogspot.com/2008/06/pain-lancienne.html
Kedves Millie! Nem vettem észre, hogy tőled származik a recept, pedig Sajtkukac megírta. Köszönet érte, nagyon finom, és tényleg nem boszorkányság :-)
Certaldo! Millie sokkal tovább kelesztette, és a képen látszik, hogy sokkal levegősebb lett, mint az enyém.
Én is kipróbáltam, remek. Zsu
Zsú, nagyon örülök, hogy ízlett. Egy baja van csak, hogy nem lehet abbahagyni az evését :-)
Megjegyzés küldése