Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. július 20., vasárnap

GBT
Jó társaság, remek ételek, szép idő. Mi kell több? Mindenkinek köszönöm a kellemes délutánt. :-)

5 megjegyzés:

gabojsza 2008. július 20. 12:21  

Jaj, de bánom, jaj, de bánom!...A szusikat biztosan Gourmandula követte el, a piros itókát meg Zsuzsa, de a többi? Kitől van és micsoda?

Gourmandula 2008. július 20. 12:52  

Én is jól éreztem magam! :))
Gabojsza: piros itóka is enyém, egyébként, szilvaleves volt. :)) De annyiannyi finomság volt, hogy majd kidurrantunk a végére. :)

Mindennapi Manna 2008. július 20. 13:43  

énisnagyonjóléreztemmagam!

Sajtkukac,  2008. július 23. 16:15  

A piros itóka nagyooooon finom volt! És sofőr- illetve kismama barát a vörösbor ellenére - mindkettőből akadt szép számmal.

Nekem Kata terrinje is nagyon ízlett. Mindjárt keresem is a receptet és nagyon szomorú leszek, ha nem találom. :-)


O.

cukroskata 2008. július 23. 16:53  

Köszi Sajtkukac, még ma felteszem a receptet :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP