Brassói aprópecsenye pulykamellből
Ez a Brassói Buday Péter receptje nyomán készült, de én -szokásomhoz híven- pulykamellet használtam hozzá, nagyon finom lett. Persze álságos dolog szalonnát pirítani, és azt mondani, hogy nem használok sertéshúst, mert a pulykamell egészségesebb, nem is mondom. Azért csinálom pulykamellből, mert jobban szeretem, mint a sertéshúst :-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
1 fej vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1/2 kg nagyobb héjában főtt krumpli
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
A főtt krumplikat meghámoztam, nagyobb kockákra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam.
A bacont felkockáztam, majd egy másik nagy serpenyőben üvegesre pirítottam. Amíg a szalonna pirult, apróra vágtam a hagymát, és a szalonna mellé dobtam.
A pulykamellet is kockákra vágtam, rátettem a hagymára, megsóztam, megborsoztam, rányomtam a fokhagymát, és egy kevés vizzel puhára pároltam, aztán állandó keverés mellett addig sütögettem, amíg szép piros lett. Hozzákevertem a megpirult krumplit, és már tálaltam is. Hideg kovászos uborkával remek étel :-)
1 fej vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1/2 kg nagyobb héjában főtt krumpli
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
A főtt krumplikat meghámoztam, nagyobb kockákra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam.
A bacont felkockáztam, majd egy másik nagy serpenyőben üvegesre pirítottam. Amíg a szalonna pirult, apróra vágtam a hagymát, és a szalonna mellé dobtam.
A pulykamellet is kockákra vágtam, rátettem a hagymára, megsóztam, megborsoztam, rányomtam a fokhagymát, és egy kevés vizzel puhára pároltam, aztán állandó keverés mellett addig sütögettem, amíg szép piros lett. Hozzákevertem a megpirult krumplit, és már tálaltam is. Hideg kovászos uborkával remek étel :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése