Tojáspástétom sonkában
Ez a tojáspástétom régóta szerepel a repertoáromban, és most eszembe jutott amikor azon tipródtam, hogy mit vigyek a GBT-re. Egyszerű elkészíteni, jól is néz ki, és finom is, bár nem egy ilyen meleg napra való, mert csak akkor szeletelhető szépen, ha elég hideg. Vegáknak is jó, ha a sonkát elhagyják. A kenyér mellette, a mindennapi kenyerem.
Hozzávalók:
10 keménytojás
1 pohár tejföl
125 gr. Globus light majonéz
1 zacskó Horváth Rozi zselatin
1 zacskó mélyhűtött leveszöldség
só, bors
25 dkg prágai sonka
A zöldséget 1/2 liter vízben, sóval, borssal ízesítve megfőztem, a levét egy kislábosba szűrtem, elkevertem benne a zselatint, és felfőztem. Amíg a zöldség és a zselatin hűlt, a keménytojásokat a robotgépben pépesítettem, hozzákevertem a tejfölt és a majonézt. Hozzáöntöttem a langyosra hűlt zselatinos zöldséglét. Ekkor jött el a kóstolás ideje, ilyenkor lehet még egy kis sót, borsot hozzátenni, ha szükséges.
Egy hosszúkás sütőformát folpackkal kibéleltem, és a prágai sonka szeleteket belefektettem úgy, hogy az oldalára is jusson. A zöldségeket is belekevertem a tojásos masszába, és az egészet beleöntöttem a sonkával bélelt formába. Pár óra alatt a hűtőben szépen megkeményedett.
Ebből a mennyiségből egy 35 cm hosszú forma tele, és egy 25 cm hosszú forma kb. félig lett.
4 megjegyzés:
Lassan felkerül minden! Finom volt, köszönjük:)
Örülök, hogy izlett. Sajtkukac már kereste a receptet, úgyhogy feltettem :-)
Nagyon örülök neki, hamarosan el is készítem. Isteni finom volt!
És a kenyeret is kipróbálom, mert az is tökéletes volt. Jó, hogy belinkelted, különben írtam volna amiatt is. :-)
O.
Köszi Sajtkukac, én meg már meg is csináltam a bagettet, most mindketten várjuk a reggelt. Ő a hűtőben, hogy megkelhessen, én az ágyban, hogy felkelhessek :-)))
Megjegyzés küldése