Kukoricás pulykamell
Már több postban írtam, hogy régebben az unokám, szinte semmit nem evett meg. Ez alól kivétel volt a rántott hús, és a kukoricás pulykamell, amit bármikor feltálalhattam neki. Ezért amikor nálam volt, mindig megkérdezte: van kukoricás pulyka? Így hát mindig volt :-) Az étel tulajdonképpen úgy született, hogy valamit akartam neki enni adni, de már nagyon untam a rántott húst, és mivel volt itthon kukorica és borsó is, összefőztem őket :-) Akkora siker volt, hogy az unokám azt hitte, hogy ez egy széles körben ismert étel, mint pl. a paprikás krumpli, vagy a pörkölt, és nagyon csodálkozott, amikor az édesanyjának azt mondta, hogy főzzön neki kukoricás pulykát, és ő nem tudta, hogy hogy kell.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
1/4 kg mélyhűtött kukorica
1/4 kg zöldborsó (most friss cukorborsó)
1 vöröshagyma
kevés olaj,
só, bors, petrezselyem
A pulykamellet kockákra vágtam, kevés olajon az apróra vágott hagymával együtt kicsit megpároltam, sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel, nem kell hogy ellepje, és felforraltam. Akkor beletettem a kukoricát és a borsót, és puhára főztem. Amikor kész lett belekvertem a petrezselymet és még egyet forraltam. Ami a képen nem látszik, sajnos kicsit elsóztam, ezért a tányéron tejfölt kevertünk hozzá.
A lányomtól kapott lila rizzsel tálaltam. Elkészítése itt.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
1/4 kg mélyhűtött kukorica
1/4 kg zöldborsó (most friss cukorborsó)
1 vöröshagyma
kevés olaj,
só, bors, petrezselyem
A pulykamellet kockákra vágtam, kevés olajon az apróra vágott hagymával együtt kicsit megpároltam, sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel, nem kell hogy ellepje, és felforraltam. Akkor beletettem a kukoricát és a borsót, és puhára főztem. Amikor kész lett belekvertem a petrezselymet és még egyet forraltam. Ami a képen nem látszik, sajnos kicsit elsóztam, ezért a tányéron tejfölt kevertünk hozzá.
A lányomtól kapott lila rizzsel tálaltam. Elkészítése itt.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése