Gesztenyés pulykamell petrezselymes újkrumplival
Már megint töltött hús? kérdezheti fanyalogva a nyájas olvasó. Nem valami változatos konyha. Van benne valami igazság, dehát mikor megkérdeztem az unokámat, hogy mit enne, a szokásos válasza helyett, mármint, hogy nem tudja, és neki mindegy, azt mondta, hogy olyan gesztenyés húst, ami már nagyon régen volt. Mi csinál ilyenkor a jó nagymama :-) olyan gesztenyés húst természetesen.
Valami hasonlót egyszer a TV Paprikában láttam, de az egész pulyka volt, és egyébként is ez már sok változtatáson ment át, bár lehet, hogy kicsit hasonlít, de nem emlékszem már, hogy ki csinálta, így a forrást megjelölni nem tudom.
Valami hasonlót egyszer a TV Paprikában láttam, de az egész pulyka volt, és egyébként is ez már sok változtatáson ment át, bár lehet, hogy kicsit hasonlít, de nem emlékszem már, hogy ki csinálta, így a forrást megjelölni nem tudom.
Hozzávalók:
½ kg pulykamell
20 dkg füstölt bacon
20 dkg Maroni egész gesztenye
10 dkg tökmag
10 dkg Spar Vital dióbél
10 dkg fenyőmag
1 db tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 kg újkrumpli
2 csokor petrezselyem
A gesztenyét enyhén sós vízben megfőztem, és krumplinyomón átnyomtam.
A bacon felét aprók kockákra vágtam, és zsírjára pirítottam. Hozzáadtam egy fej finomra vágott vöröshagymát, a petrezselymet, a diót, a fenyőmagot és a tökmagot. Sóztam, borsoztam, és összepirítottam.
A gesztenyéhez hozzáadtam a szalonnás-hagymás magokat, és a tojást, és az egészet jól összegyúrtam.
A pulykamellből nagy, vékony szeleteket vágtam, megkentem a töltelékkel, feltekertem, mint a beiglit. A kis duci hengereket körbetekertem a bacon másik felével, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöttem. Másnap hidegen ettük, úgy is finom volt.
A bacon kisült zsírjába újkrumplit tettem. Nem hámoztam meg, és csak a nagyobbakat vágtam félbe. Megsóztam, megszórtam petrezselyemmel, és a sütőben 220 fokon megsütöttem.
További gesztenyés receptek: gesztenyepure.hu
2 megjegyzés:
Megcsináltam, pici változtatással, mert nem volt itthon pár dolog. A bacon kimaradt, a tökmag helyett pedig tökmagolaj ment bele. Nagyon finom lett, mivel a szalonnahiány miatt picit száraz lett, krumplipürével tálaltam. Köszi a receptet.
Kedves Magdi, örülök, hogy jól sikerült :-)
Megjegyzés küldése