Gasztro-szótár
Szakácskönyvekben, főzős műsorokban, vendéglők étlapjain gyakran találkozom olyan kifejezésekkel, amiket
nem értek. Ezért összegyűjtöttem egy csokorra valót a gyakran használt gasztronómiai kifejezésekből, és abban a reményben, hogy más is így van ezzel, közzéteszem. A továbbiakban majd bővíteni fogom, de nagyon örülnék, ha hozzájárulnátok a szótár bővítéséhez.
Ételkészítési módok:
Régi magyar mértékegységek:
nem értek. Ezért összegyűjtöttem egy csokorra valót a gyakran használt gasztronómiai kifejezésekből, és abban a reményben, hogy más is így van ezzel, közzéteszem. A továbbiakban majd bővíteni fogom, de nagyon örülnék, ha hozzájárulnátok a szótár bővítéséhez.
Ételkészítési módok:
Régi magyar mértékegységek:
Olasz tészták:
Zöldségek. Magyar-Angol-Német
16 megjegyzés:
hű! :)
:-)
Kata, ez nem semmi:-)
Gratulálok, nagyon hasznos!
köszönjük, jól fog jönni!
amit nem láttam a gyűjteményedben, és kapásból eszembe jutott:
PARÍROZÁS (ez a húsokról a zsíros részek eltávolítását jelenti)
:-)
Köszi Gabojsza, Nosalty neked is, és már írom is hozzá. :-)
Le a kalappal, ez szép, és tartalmas munka volt! Gratulálok!
Köszönöm szépen, érdekes volt felderíteni olyan kifejezéseket, amiket az ember már ezerszer hallott, de nem pontosan tudta, hogy mi az :-)
Nagyszerű és hasznos, gratulálok, csak igy tovább!
Sziszi
Csodálatos gyűjtemény és kislexikon ;) köszi szépen! ;)
Ez aztán kimerítő gyűjemény! Sok dolgot tisztába tett, köszönet érte.
Hű, ez aztán a komoly gyűjtemény.
Gratulálok!
Köszönöm szépen mindenkinek :-)
Hűha! Nem kis időd mehetett rá, mire ezt mind összegyűjtötted. Köszi szépen!
Köszi Edige, jól szórakoztam vele :-)
Hú, ez nem semmi,és a végtelenségig bővíthető! Nagyon gratula és köszi, hogy tőlem is szemezgettél. Ha nem baj, szívesen javasolnám még, hogy van nekem is egy guacamole receptem és leírásom: http://dibbuk.blogter.hu/?post_id=170217
Üdv és mégegyszer le a kalapot!
dibbuk
köszi Dibbuk, mindjárt hozzáírom. Szívesen venném a bővítési ötleteket. :-)
Megjegyzés küldése