Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. április 21., hétfő

Sonkás sajtos muffin


Mi lehet egyszerűbb és finomabb reggeli, mint egy sós muffin. Most sonkával és krémsajttal készítettem, mikróban melegítve nagyon finom volt.






Hozzávalók:


A mérőeszköz most is, mint a többi muffinnál a joghurtos pohár.

1 pohár joghurt
1 pohár liszt
2 evőkanál olivaolaj
1 tojás
1 teáskanál só
1/2 sütőpor

kb. 5 dkg prágai sonka
kb. 5 dkg krémsajt
1 kávéskanál mustár
5 dkg bármilyen sajt reszelve


Az öszes hozzávalót a sonka és a krémsajt kivételével egy tálban összekevertem. A sonkát apróra vágtam, és összekevertem a krémsajttal, mustárral.
A muffinforma mélyedéseibe minyonpapírt tettem, egy kanál masszát tettem bele, arra egy kanál krémsajtos sonkát, majd befedtem egy kanál muffinmasszával. A tetejét megszórtam reszelt sajttal, edami volt itthon, de bármilyen más sajt is jó.

180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Ami aznap nem fogyott el, zacskóban a mélyhűtőbe ment, mikróban 1 percig melegítve remek volt.

10 db. lett. 1 darabban: energia 192 KCal, szénhidrát 9,7 gr.


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP