Húsgombóc tagliatelle-vel
Már megint húsgombóc, és már megint Anthony Worral Thompson egyik vendége után, szabadon. Nem emlékszem a vendég nevére, és tulajdonképpen a receptre sem, csak az elkészítés módja tetszett meg, mert a húsgombócokat gőzben főzte meg, és így a húsból kifővő ízek nem a főzővízben vagy a sütőolajban maradtak, hanem nagyon finom szósz lett belőle.
Még sose főztem tagliatelle-t, de a szakács, aki készítette, azt mondta, hogy olasz ember húsgombóchoz nem főz spagettit. :-) Nagyon finom volt.
Hozzávalók:
½ kg marhafelsál darálva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
só, bors
szárított paradicsom
petrezselyem
mozzarella
olivaolajHozzávalók:
½ kg marhafelsál darálva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
só, bors
szárított paradicsom
petrezselyem
mozzarella
tagliatelle (vékonymetélt)
A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeltem, összegyúrtam a darálthússal, tettem bele egy kávéskanál mustárt, sót, borsot, és vizes kézzel kis gombócokat formáztam. A gombócokat mélytányérba tettem, egy fazékban vizet forraltam, rátettem a gombócokkal teli tányért, letakartam egy tállal, és addig főztem kis lángon, amíg megpuhultak. Időnként utána töltöttem a fazékban a vizet.
A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeltem, összegyúrtam a darálthússal, tettem bele egy kávéskanál mustárt, sót, borsot, és vizes kézzel kis gombócokat formáztam. A gombócokat mélytányérba tettem, egy fazékban vizet forraltam, rátettem a gombócokkal teli tányért, letakartam egy tállal, és addig főztem kis lángon, amíg megpuhultak. Időnként utána töltöttem a fazékban a vizet.
Közben a tésztát sós vízben kifőztem, majd leszűrtem.
Egy lábosba egészen kevés olivaolajat tettem, és egy kicsit megpirítottam benne az apróra vágott szárított paradicsomot és a petrezselyem ¾ részét. Rátettem a húsgombócokat, kicsit együtt továbbpirítottam, majd ráöntöttem a hús levét és a tésztát. Hagytam összepirulni. A tányéron megszórtam a maradék petrezselyemmel, és kis darabkákra tépett mozzarellával.
Egy lábosba egészen kevés olivaolajat tettem, és egy kicsit megpirítottam benne az apróra vágott szárított paradicsomot és a petrezselyem ¾ részét. Rátettem a húsgombócokat, kicsit együtt továbbpirítottam, majd ráöntöttem a hús levét és a tésztát. Hagytam összepirulni. A tányéron megszórtam a maradék petrezselyemmel, és kis darabkákra tépett mozzarellával.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni, nálunk mindenki szereti a húsgombócot.
Köszi, igazán finom volt, majd írd meg, hogy sikerült :-)
Megjegyzés küldése