Gesztenyés csokitorta
Nem nagyon kalóriaszegény, :-( de finom, egyszerűen elkészíthető torta.
Hozzávalók:
kerek piskóta 3 tojásból recept itt
A gesztenyés krémhez:
10 dkg natúr gesztenyemassza
2 dl tejszín
2 evőkanál édesítő
mélyhűtött meggy
kevés rum, vagy aroma
A csokis krémhez:
3 dl tejszín
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál édesítő
1 zacskó Oetker zselatin
Ahogy már máskor is írtam, mindig 6 tojásból készítek piskótalapot, kettévágom, az egyiket felhasználom, a másikat a mélyhűtőbe teszem, így most a mélyhűtőből vettem ki a piskótalapot, és még fagyottan egy kapcsos tortaformába tettem, rummal meglocsoltam.
A gesztenyemasszát a cukorral és a 2 dl tejszínnel elkevertem, és rásimítottam a piskótalapra. A magozott meggyet belenyomkodtam.
A zselatint kevés vízben elkevertem, és addig melegítettem, amíg átlátszó lett. Hagytam hűlni.
Amíg hűlt, a 3 dl tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem az édesítőt, és a kakaóport, majd a langyosra hűlt zselatint, és az egészet a gesztenyekrém tetejére öntöttem.
Pár órára a hűtőbe tettem, majd levettem a tortaforma oldalát, a tortát tálra tettem, a tetejét tejszínhabbal és meggyel díszitettem.
3 megjegyzés:
Háááááát, tényleg nem szénhidrátszegény, de nagyon finom lehet.
hujujuj, valami nagy édességvágy van rajtam már pár napja, ez most nagyon becsusszanna..
Kedves névtelen, tényleg finom, csak sajnos sokat ennem belőle nem szabad :-(
Nosalty, jó neked, hogy csak pár napja van rajtad az édességvágy. Nálam az a ritkaság, ha nincs rajtam :-)) Ez egyébként tényleg olyan finom, krémes, becsusszanós:-)
Megjegyzés küldése